Reklama
Rozwiń
Reklama

Zanurzeni w kuchennym chaosie

Po wszystkich wysokobudżetowych rozczarowaniach tego sezonu dostaliśmy zaskakujące niskobudżetowe cacko, komediodramat o budzie z makaronem i kanapkami w Chicago.

Publikacja: 18.11.2022 17:00

Zanurzeni w kuchennym chaosie

Foto: Materiały Prasowe

Serial nie tylko o robieniu jedzenia, ale też i format idealny do kolacji – osiem odcinków, każdy po 20–40 minut. W sumie prawie cztery godziny – nie za dużo, dzięki czemu pozostaje niedosyt, ale też i nie za mało, byśmy zdołali wgryźć się w ten świat na poziomie fabuły, jak też i formy. Bo wizualnie „The Bear” prezentuje się znakomicie. W serialu stworzonym przez Christophera Storera dla stacji kablowej FX on Hulu (część koncernu Disneya) odnajdziemy gwar i chaos, którego być może czasem klient nie widzi zza baru i lady. Ale kto pracował w „gastro”, ten wie, że nie jest to raczej cicha i spokojna robota. Branża raczej patologiczna, jeśli spojrzeć chociażby na warunki pracy i biznesowe praktyki.

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Plus Minus
Podcast „Posłuchaj Plus Minus”: Jak straszy nas popkultura?
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Plus Minus
„Jedyna. Biografia Karoliny Lanckorońskiej”: Materiał na biografię
Plus Minus
„Szepczący las”: Im dalej w bór, tym więcej drzew
Plus Minus
„Lot nad kukułczym gniazdem”: Wolność w kaftanie normy
Materiał Promocyjny
Osiedle Zdrój – zielona inwestycja w sercu Milanówka i… Polski
Plus Minus
„To był zwykły przypadek”: Ile kosztuje zemsta?
Reklama
Reklama