Zanurzeni w kuchennym chaosie

Po wszystkich wysokobudżetowych rozczarowaniach tego sezonu dostaliśmy zaskakujące niskobudżetowe cacko, komediodramat o budzie z makaronem i kanapkami w Chicago.

Publikacja: 18.11.2022 17:00

Zanurzeni w kuchennym chaosie

Foto: Materiały Prasowe

Serial nie tylko o robieniu jedzenia, ale też i format idealny do kolacji – osiem odcinków, każdy po 20–40 minut. W sumie prawie cztery godziny – nie za dużo, dzięki czemu pozostaje niedosyt, ale też i nie za mało, byśmy zdołali wgryźć się w ten świat na poziomie fabuły, jak też i formy. Bo wizualnie „The Bear” prezentuje się znakomicie. W serialu stworzonym przez Christophera Storera dla stacji kablowej FX on Hulu (część koncernu Disneya) odnajdziemy gwar i chaos, którego być może czasem klient nie widzi zza baru i lady. Ale kto pracował w „gastro”, ten wie, że nie jest to raczej cicha i spokojna robota. Branża raczej patologiczna, jeśli spojrzeć chociażby na warunki pracy i biznesowe praktyki.

Teraz 4 zł za tydzień dostępu do rp.pl!

Kontynuuj czytanie tego artykułu w ramach subskrypcji rp.pl

Na bieżąco o tym, co ważne w kraju i na świecie. Rzetelne informacje, różne perspektywy, komentarze i opinie. Artykuły z Rzeczpospolitej i wydania magazynowego Plus Minus.

Plus Minus
Irena Lasota: Byle tak dalej
Plus Minus
Łobuzerski feminizm
Plus Minus
Jaka była Polska przed wejściem do Unii?
Plus Minus
Latos: Mogliśmy rządzić dłużej niż dwie kadencje? Najwyraźniej coś zepsuliśmy
Plus Minus
Żadnych czułych gestów