Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 09.08.2020 21:24 Publikacja: 09.08.2020 21:00
Foto: Adobe Stock
Coraz więcej Polaków ogranicza spożywanie produktów pochodzenia zwierzęcego. Przybywa barów oraz restauracji wegańskich i wegetariańskich, a do wytwarzania sojowych parówek i bezmięsnej szynki biorą się nawet tradycyjni producenci wędlin. Ten trend, widoczny jeszcze przed pojawieniem się Covid-19, pandemia tylko wzmocniła. Z badań, które opisujemy w tym wydaniu „Rzeczpospolitej", wynika, że w czasach koronawirusa 40 proc. Polaków zmieniło nawyki żywieniowe, a z tych osób co czwarta je mniej mięsa, prawie co piąta korzysta z jego zamienników, a co dziesiąta ograniczyła nawet ilość nabiału w diecie.
W inwestowaniu w OZE brakuje strategii, planu i koordynacji. W efekcie marnotrawimy nie tylko inwestycje, ale i...
Polskie firmy są w ścisłej czołówce światowej najrzetelniejszych, najbardziej terminowych płatników faktur za to...
Unia Europejska zabiega o przestrzeń wolnego handlu w świecie nieprzyjaznej geopolityki i egoizmów narodowych.
Wiele rzeczy stanęło w Polsce w miejscu. I same z siebie nie chcą zdecydowanie ruszyć do przodu, czekając na lep...
Polski bank z wyróżnieniem w kategorii Metaverse. Międzynarodowe jury doceniło innowacyjną kampanię Pekao dla młodych klientów.
Podatek od handlu może pójść w górę i objąć internet. Podatki sektorowe to wygodne dla polityków narzędzie. Wybo...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas