Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Czytaj, to co ważne.
Aktualizacja: 14.01.2016 19:18 Publikacja: 14.01.2016 18:32
Foto: materiały prasowe
Nierzadko także dylematy natury estetycznej, a nawet etycznej. U jednych alarm uruchamia się przy propozycji zjedzenia larwy, inni bledną, słuchając opisu chrupiących smażonych pająków, najtwardsi tracą rezon dopiero podczas słuchania o jedzeniu mózgów żywych małp.
Od lat wybrzmiewa dyskusja, czy i na ile istotny jest smak tego, co jemy. A może wystarczy sama forma happeningu inkrustowanego szaleństwem twórczym szefa kuchni? Niektórzy szefowie właśnie na skrajności wywoływanych emocji budują swoje kariery. Łatwiej jest podać z hardą miną menu złożone z kilku szokujących składników, niźli pracować tygodniami nad perfekcją smaku, techniki, tekstur i prezentacji jednego dania. I na nieobytego prowincjusza wychodzi każdy ośmielający się z artystyczną wizją twórcy polemizować. Z pozoru niewinne i zwykle sensowne pytanie „po co?" wybrzmiewa echem wśród ciszy zgromadzonych, chcących utrzymać pozycję obytych światowców.
Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Czytaj, to co ważne.
Sens powrotów do filmów mistrzów widzę w zbliżeniu się do nich dzisiaj i pokazaniu ludziom, jak ich kino jest od...
Warszawa po raz kolejny stanie się sceną dla jednego z najważniejszych wydarzeń końcówki lata. XXII Festiwal Kul...
Staramy się trzymać rękę na pulsie, widzieć, co rezonuje i starać się być wszędzie tam, gdzie możemy być pomocni...
Koncertem kantorów rozpocznie się 22. Festiwal Kultury Żydowskiej Warszawa Singera. W tym roku na widzów czeka n...
Do języka potocznego przeszło nieco romantyczne powiedzenie o tym, by może jednak rzucić wszystko i wyjechać w Bieszczady.
Od kilku lat celebryta Matthew Christopher Pietras uchodził za hojnego darczyńcę słynnej nowojorskiej Frick Coll...
Kiedyś dotacje, teraz raczej kredyty na preferencyjnych warunkach. Podejście Brukseli do finansowania rozwoju przedsiębiorstw z branży rolno-spożywczej ewoluuje, ale niezmienne jest to, że wciąż firmy mogą liczyć na wsparcie. Co więcej, już nie tylko ze środków unijnych, ale także krajowych.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas