Dziewczyna z japońskim rosołem

Dlaczego więcej jest znanych szefów niż szefowych kuchni i czy można ugotować wywar szybciej niż w 36 godzin – mówi twórczyni restauracji Ramen Girl Luiza Trisno

Aktualizacja: 11.02.2016 20:59 Publikacja: 11.02.2016 16:57

Szefowa Ramen Girl i jej ulubiony ramen

Szefowa Ramen Girl i jej ulubiony ramen

Foto: materiały prasowe

Rzeczpospolita: Czym japoński ramen różni się od polskiego rosołu?

Luiza Trisno: Przede wszystkim tym, że jest daniem jednogarnkowym, w którym jest dużo więcej składników niż w rosole. Oprócz wywaru i makaronu mamy jajko, często również mięso (gotowane oddzielnie), ekstrakty smakowe.

Pozostało 89% artykułu
„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Czytaj za 9 zł miesięcznie!
Kultura
Podcast „Komisja Kultury”: Muzeum otwarte - muzeum zamknięte, czyli trudne życie MSN
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Kultura
Program kulturalny polskiej prezydencji w Radzie UE 2025
Kultura
Arcydzieła z muzeum w Kijowie po raz pierwszy w Polsce
Kultura
Podcast „Komisja Kultury”: Seriale roku, rok seriali
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Kultura
Laury dla laureatek Nobla