Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 03.11.2016 19:19 Publikacja: 03.11.2016 18:25
Foto: Rzeczpospolita
Dla Neel Burton i Jamesa Flewellena, autorów słynnej książki „The Concise Guide to Wine & Blind Tasting" to napój, który: „zawiera śladowe ilości wielu kwasów organicznych, estrów, cukrów, alkoholi i innych cząsteczek. Tak naprawdę, wino jest jednym z najbardziej złożonych napojów: produktem danej gleby, klimatu i rocznika, przetworzonym przez grzyby w procesie prowadzonym według określonej kultury, wizji oraz czyichś konkretnych umiejętności". Wygląda więc na to, że istnieje praktycznie nieograniczona liczba kombinacji tego trunku. Niektórzy twierdzą wręcz, że nie ma dwóch identycznie smakujących butelek wina. Dziś sprawdzimy, co wychodzi z następującej układanki: szczep garnacha, klimat hiszpańskiej Aragonii i 70 lat winiarskiego doświadczenia.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Wystawa „Niech nas widzą!” na Zamku Królewskim w Warszawie pokazuje na czym polega komunikacja wizualna poprzez...
Miliard złotych wsparcia dla bibliotek, wzrost czytelnictwa, lepsze wyposażenie szkół, partnerstwa z samorządami...
- Poprzez śmiech i absurd także można dochodzić do metafizycznych pytań - mówi dyrektorka Muzeum Narodowego w Wa...
W Kopenhadze, stolicy designu, ogłoszono czterech zwycięzców prestiżowej nagrody. Polski okap kuchenny Mono Ciar...
„Starsze miasto" to tytuł wystawy, którą już od piątku będzie można oglądać w Muzeum Woli w Warszawie. Ekspozycj...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas