Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 03.11.2016 19:19 Publikacja: 03.11.2016 18:25
Foto: Rzeczpospolita
Dla Neel Burton i Jamesa Flewellena, autorów słynnej książki „The Concise Guide to Wine & Blind Tasting" to napój, który: „zawiera śladowe ilości wielu kwasów organicznych, estrów, cukrów, alkoholi i innych cząsteczek. Tak naprawdę, wino jest jednym z najbardziej złożonych napojów: produktem danej gleby, klimatu i rocznika, przetworzonym przez grzyby w procesie prowadzonym według określonej kultury, wizji oraz czyichś konkretnych umiejętności". Wygląda więc na to, że istnieje praktycznie nieograniczona liczba kombinacji tego trunku. Niektórzy twierdzą wręcz, że nie ma dwóch identycznie smakujących butelek wina. Dziś sprawdzimy, co wychodzi z następującej układanki: szczep garnacha, klimat hiszpańskiej Aragonii i 70 lat winiarskiego doświadczenia.
Panoramiczna wystawa stu lat sztuki rumuńskiej w MCK w Krakowie jest pierwszym w Polsce tak obszernym pokazem ki...
Ewa Dałkowska, jedna z najwybitniejszych aktorek swojego pokolenia, odeszła po ciężkiej chorobie w wieku 78 lat.
Wojciech Chmielarz, gwiazda polskich powieści kryminalnych, w podkaście „Rzecz o Książkach” opowiada o swoim naj...
Lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja – to trzy główne czynniki, które należy brać pod uwagę decydując się na inwestycję w mieszkanie – czy to z myślą o przechowaniu lub wzroście wartości, czy zwrocie z najmu.
Tomasz Pindel w roli przewodnika po świecie iberoamerykańskiej literatury, duchowości i historii. Tłumacz, liter...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas