Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 27.08.2015 18:48 Publikacja: 27.08.2015 18:48
Jerzy Mazgaj, prezes zarządu delikatesów Alma, miłośnik cygar, dobrych trunków i wybornej kuchni
Foto: materiały prasowe
To kwestia chemii oraz wrażliwości naszych nosów i wpływu sensorycznych doświadczeń na to, co odbierają kubki smakowe i wysyłają do naszych mózgów.
Nieraz mówiliśmy tu o wiśniowych konfiturach oraz tytoniu we włoskim barolo, cytrynach, melonie i wanilii w chardonnay, żurawinie w pinot noir, różach w gewürztraminerze czy porzeczce w cabernet sauvignon. A dziś o odmianie winorośli, która potrafi dać trunki, w których można wyczuć pokrzywę, agrest i krzemień. Zajmiemy się mianowicie sauvignon blanc.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
W Wenecji, podczas Biennale Architektury, zaprezentowany zostanie 26 lipca artystyczno-kosmiczny projekt Jana Św...
Powstańcy powtarzali i powtarzają, że Polacy byli w powstaniu razem i nawet klęski są niestraszne, jeżeli nie da...
W tym roku nie odbędą się Jesienne Targi Książki, coroczna plenerowa impreza organizowana we wrześniu w Warszawi...
Fundacja Tumult oraz Centrum Sztuki Współczesnej Znaki Czasu w Toruniu zapraszają na największą w Polsce retrosp...
Plakat jest bardzo popularny zwłaszcza wśród młodych ludzi – mówi prof. Lech Majewski, prezydent Międzynarodoweg...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas