Volcanes de Chile Sauvignon Blanc

W smaku i aromacie wina można znaleźć niemal wszystko. Wiele razy zdarza się, że nie ma to nic wspólnego ze smakiem winogron.

Publikacja: 27.08.2015 18:48

Jerzy Mazgaj, prezes zarządu delikatesów Alma, miłośnik cygar, dobrych trunków i wybornej kuchni

Jerzy Mazgaj, prezes zarządu delikatesów Alma, miłośnik cygar, dobrych trunków i wybornej kuchni

Foto: materiały prasowe

To kwestia chemii oraz wrażliwości naszych nosów i wpływu sensorycznych doświadczeń na to, co odbierają kubki smakowe i wysyłają do naszych mózgów.

Nieraz mówiliśmy tu o wiśniowych konfiturach oraz tytoniu we włoskim barolo, cytrynach, melonie i wanilii w chardonnay, żurawinie w pinot noir, różach w gewürztraminerze czy porzeczce w cabernet sauvignon. A dziś o odmianie winorośli, która potrafi dać trunki, w których można wyczuć pokrzywę, agrest i krzemień. Zajmiemy się mianowicie sauvignon blanc.

Pozostało 82% artykułu

Złap mikołajkową okazję!

Czytaj dalej RP.PL.
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Kultura
Arcydzieła z muzeum w Kijowie po raz pierwszy w Polsce
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Kultura
Podcast „Komisja Kultury”: Seriale roku, rok seriali
Kultura
Laury dla laureatek Nobla
Kultura
Nie żyje Stanisław Tym, świat bez niego będzie smutniejszy
Materiał Promocyjny
Do 300 zł na święta dla rodziców i dzieci od Banku Pekao
Kultura
Żegnają Stanisława Tyma. "Najlepszy prezes naszego klubu"