Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 29.09.2016 17:35 Publikacja: 29.09.2016 17:31
Foto: materiały prasowe
Dzisiaj na początek nieco winnej teorii. Czasem warto bowiem poszperać w różnych źródłach, by móc w pełni docenić wyjątkowość trunku, który mamy przed sobą.
Według dzieła Jancis Robinson, Julii Harding oraz José Vouilamoza „Wine grapes” producenci wina używają 1368 oficjalnie uznanych odmian vitis vinifera. Najprościej podzielić je na białe i czerwone. Białe są białe, ale czy zaglądaliście kiedyś pod skórkę czerwonych winogron? Otóż miąższ i sok zdecydowanej większości czerwonych odmian jest również biały. A czerwony kolor wina pochodzi z procesu fermentacji, w którym barwniki ze skórki, tak zwane antocyjany, nadają całości ciemny kolor.
Panoramiczna wystawa stu lat sztuki rumuńskiej w MCK w Krakowie jest pierwszym w Polsce tak obszernym pokazem ki...
Ewa Dałkowska, jedna z najwybitniejszych aktorek swojego pokolenia, odeszła po ciężkiej chorobie w wieku 78 lat.
Wojciech Chmielarz, gwiazda polskich powieści kryminalnych, w podkaście „Rzecz o Książkach” opowiada o swoim naj...
Lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja – to trzy główne czynniki, które należy brać pod uwagę decydując się na inwestycję w mieszkanie – czy to z myślą o przechowaniu lub wzroście wartości, czy zwrocie z najmu.
Tomasz Pindel w roli przewodnika po świecie iberoamerykańskiej literatury, duchowości i historii. Tłumacz, liter...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas