Straszny Doktor Rozkosz

Słodki, uzależniający, zabójczy. Cukier – jednak nie krzepi.

Publikacja: 30.04.2017 12:00

Foto: materiały prasowe/Kuchnia+

Wielkie koncerny używają cukru bez skrupułów gdzie się da i ile się da – branża spożywcza to potężna gałąź przemysłu. Przetworzona żywność to obfitość cukru. Nadaje on smak i płatkom śniadaniowym, jogurtom, sosom, chlebowi, zupom, hot dogom.

– Każdy chce sprzedawać jak najwięcej. Jak osiągnąć błyskawiczny wzrost? – dodawać trochę więcej cukru! – radzi Dr Howard Moskowitz, konsultant branży, zwany Doktor Rozkosz. Konkretna mieszanka składników powodująca pożądanie konsumentów nazywana jest bowiem przez producentów „punktem rozkoszy”.

Złap mikołajkową okazję!

Czytaj dalej RP.PL.
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Film
Rekomendacje filmowe: Wchodzenie w życie nigdy nie jest łatwe
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Film
Kryzys w polskiej kinematografii. Filmowcy spotkają się z ministrą kultury
Film
Najbardziej oczekiwany serial „Sto lat samotności” doczekał się premiery
Film
„Emilia Perez” z największą liczbą nominacji do Złotego Globu
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Film
Europejskie Nagrody Filmowe: „Emilia Perez” bierze wszystko