Starbucks zapowiada ekspansję w Chinach
"Chiny mogą stać się naszym największym rynkiem" – uważa szef Starbucksa Howard Schultz. Do tego co prawda jeszcze droga daleka, ale największa sieć kawiar...
Polska wódka wciąż w mniejszości
Od wejścia w życie definicji polskiej wódki mijają już trzy lata. Nadal jednak tylko nie więcej niż 20 proc. czystej produkowanej w naszym kraju spełnia je...
Norweski łosoś droższy niż ropa
Kryzys na rynku paliwowym, słaba waluta i problemy hodowlane spowodowały, że obecnie najcenniejszym dobrem eksportowym Norwegii znów jest łosoś.
Coffeeheaven odchodzi do historii
Brytyjska sieć kawiarni zakończyła rebranding swoich kawiarni w Polsce. W najbliższym czasie będzie rozwijać się już tylko pod globalną marką Costa.
Japoński apetyt na Grolscha i Peroni
Japoński producent napojów Asahi Group Holdings złoży na początku tygodnia grupie SABMiller ofertę odkupienia za 400 mld jenów (3,38 mld dolarów) marek piw...
Campbell nie boi się GMO
Amerykańskie koncerny spożywcze niechętnie informują o tym, że w swoich produktach używają składników modyfikowanych genetycznie. Tylko jeden się nie boi:...
Są chętni do przechowania mięsa
Od 4 stycznia Agencja Rynku Rolnego zarejestrowała 22 ważne wnioski od sześciu przedsiębiorców. Opiewają łącznie na niemal 1,6 tys. ton wieprzowiny.
Fundusz zainwestował w QFG
Fundusz private equity Highlander Partners kupił 60 proc. udziałów przetwórni mięsa QFG z zakładami w Białobrzegach k. Radomia i Pionkach.