Reklama

Japończycy oszaleli na punkcie ryżowej bułki do burgera w McDonald's

McDonald's wprowadził do menu w Japonii bułki do hamburgerów zrobione z ryżu. I Japończycy dosłownie oszaleli na ich punkcie - pisze CNN.

Aktualizacja: 30.01.2020 07:22 Publikacja: 30.01.2020 06:59

Japończycy oszaleli na punkcie ryżowej bułki do burgera w McDonald's

Foto: Bloomberg

ula

Bułka ryżowa - "gohan", to według amerykańskiej sieci fast-food "nowy smak, który powstał dzięki zamianie zwykłej bułki na bułkę z ryżu, przy zachowaniu dodatków i przypraw tradycyjnego burgera".

Nowe ryżowe bułki w McDonald's powstają z japońskiego ryżu i są serwowane z dodatkiem specjalnego sosu mięsnego, który pozwoli klientom na "delektowanie się smakiem tradycyjnego hamburgera w połączeniu z niezwykłym smakiem, powstałym z nieoczekiwanego połączenia składników".

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Przemysł spożywczy
Współzałożyciel kultowej marki lodów Ben & Jerry’s odchodzi. Powodem konflikt o Strefę Gazy
Przemysł spożywczy
Niemcy chcą walczyć z plagą otyłości. Co może pomóc?
Przemysł spożywczy
Podział Kraft Heinz. Buffett rozczarowany
Przemysł spożywczy
Szalony wzrost cen kawy potrwa nawet dwa lata
Przemysł spożywczy
Prezes Nestlé zwolniony przez romans z pracownicą. Koncern pogrąża się w kryzysie
Reklama
Reklama