Reklama

Fermentowana herbata od Coca-Coli? Ma być zdrowiej…

Coca-Cola wchodzi w segment napojów z kombuchą. Ma to być odpowiedź na potrzeby konsumentów, którzy na fali zainteresowania zdrowszym trybem życia odwracają się od słodkich napojów gazowanych.

Aktualizacja: 13.10.2018 07:24 Publikacja: 13.10.2018 00:01

Fermentowana herbata z grzybkiem japońskim (pływający po powierzchni kożuch) słynie z właściwości le

Fermentowana herbata z grzybkiem japońskim (pływający po powierzchni kożuch) słynie z właściwości leczniczych.

Foto: Mihai Blanaru

Coca-Cola coraz bardziej dywersyfikuje swój portfel, wprowadzając zdrowsze produkty, takie jak np. wody czy napoje roślinne. W połowie września kupiła australijską spółkę Organic & Raw Trading Co, znaną z marki napojów Mojo z dodatkiem kombuchy. Mojo Kombucha Organic & Raw to naturalnie fermentowana herbata.

- Dodanie Mojo Kombucha doskonale pasuje do rosnącej popularności ekologicznych, probiotycznych napojów - powiedział Vamsi Mohan, prezes Coca-Cola Australia.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Zdrowie
Jak wykorzystać dane pacjentów i nie stracić zaufania
Materiał Promocyjny
Jak nowoczesne aparaty słuchowe marki Signia mogą ułatwić komunikację na wakacyjnym wyjeździe?
Zdrowie
Nowa nadzieja dla chorych na cukrzycę. Naukowcy dokonali nowatorskiego przeszczepu
Zdrowie
Różnorodność, jakość, technologia – przepis Futuremed na skuteczną telemedycynę
Zdrowie
Programy wczesnego wykrywania raka płuca to szansa dla chorych
Reklama
Reklama