Już od tygodnia przed Pałacem Kultury i Nauki stawiana jest długa na 60 metrów scena, której powierzchnia łącznie ma 700 metrów kwadratowych. Sam jej stelaż waży 63 tony i składa się z 4800 elementów. Dodatkowo przed nią zbudowany został kilkumetrowy podest, po którym gwiazdy sylwestrowej nocy będą schodzić do publiczności. Na tylnej ścianie zawiśnie długi wąski ekran, na którym w trakcie koncertu wyświetlone zostaną multimedialne animacje. Jeśli do tego dodamy 600 reflektorów z laserowymi efektami – to już wiemy, że zapowiada się ładny show. Szczególnie że po lewej stronie placu Defilad, obok MarcPolu, stanie też mniejsza scena – 15x12 metrów. No i dwa telebimy (4x3 m).
Sylwestrowe koncerty rozpoczną się o godz. 20, ale warto sobie wcześniej zarezerwować dobre miejsce. Na teren przy Pałacu Kultury wchodzić można już od godziny 19. Bramki staną przy ulicy Marszałkowskiej i przy ulicy Chmielnej (patrz ramka).
Jako pierwszy dla warszawiaków zagra na małej scenie DJ Adamus – najczęściej kojarzony z muzyką house, ale jak twierdzą organizatorzy, potrafi zagrać każdy typ muzyki. Następnie o godz. 21.15 wystąpią: Lidia Kopania – zwyciężczyni konkursu TOPtrendy 2006, i Motema Africa z pokazem gry na bębnach. Po nich czeska grupa The Beatles Revival zagra utwory słynnej czwórki z Liverpoolu.
Niemal równolegle, czyli po godz. 21, na dużej scenie koncerty zainauguruje Kukla Band z zaproszoną przez siebie grupą wokalistów. Piosenkarze pod przewodnictwem znanego dyrygenta wykonają stare przeboje w nowych aranżacjach. Posłuchamy hitów sprzed lat: „Jak przygoda, to tylko w Warszawie” (śpiewa Lidia Kopania), „Czerwony autobus” (Krzysztof Zalewski), „Na prawo most, na lewo most” (Maciej Silski) oraz walczyka „Pójdę na Stare Miasto” (Irena Santor).
Pomiędzy występami zobaczymy kilkuminutowe popisy uczestników programu „You can dance. Po prostu tańcz!” – a kto tańca nie lubi, ten może przerwy wykorzystać na rozgrzanie się. Organizator – miasto stołeczne Warszawa – przygotował dla widzów ciepły posiłek. Od godz. 20 na placu Defilad czwórka kucharzy z Teatru Kulinarnego rozdawać będzie 12 tys. porcji gorącego żurku.