Francuski szef kuchni: Bezpieczniej jeść w restauracji niż w domu

Alain Ducasse, znany francuski szef kuchni, uważa, że w czasie epidemii koronawirusa bezpieczniej jest jeść w restauracji, niż w domu.

Aktualizacja: 27.04.2020 06:52 Publikacja: 26.04.2020 22:16

Alain Ducasse w jednej ze swoich restauracji

Alain Ducasse w jednej ze swoich restauracji

Foto: AFP

Ducasse w rozmowie z agencją AFP stwierdził, że zakupy i gotowanie w domu jest o wiele bardziej ryzykowne, niż jedzenie w zamkniętych, z powodu ograniczeń, restauracjach.

- Lepiej jest jeść w restauracji, która zachowuje wszystkie środki ostrożności, niż w domu, gdzie musisz najpierw udać się do lokalnego marketu, w którym ludzie wpadają na siebie, dotykają produktów i nie wszyscy noszą maski - argumentował.

Miesięczny limit darmowych artykułów został wyczerpany

Teraz 4 zł za tydzień dostępu!

Czytaj 46% taniej przez 4 miesiące

Na bieżąco o tym, co ważne w kraju i na świecie. Czytaj bez ograniczeń artykuły z Rzeczpospolitej i wydania magazynowego Plus Minus.

Świat
Wojna Rosji z Ukrainą. Dzień 816
Świat
Wojna Rosji z Ukrainą. Dzień 814
Świat
Wojna Rosji z Ukrainą. Dzień 813
Świat
Wojna Rosji z Ukrainą. Dzień 812
Świat
Wojna Rosji z Ukrainą. Dzień 811