Reklama
Rozwiń

Francuski szef kuchni: Bezpieczniej jeść w restauracji niż w domu

Alain Ducasse, znany francuski szef kuchni, uważa, że w czasie epidemii koronawirusa bezpieczniej jest jeść w restauracji, niż w domu.

Aktualizacja: 27.04.2020 06:52 Publikacja: 26.04.2020 22:16

Alain Ducasse w jednej ze swoich restauracji

Alain Ducasse w jednej ze swoich restauracji

Foto: AFP

qm

Ducasse w rozmowie z agencją AFP stwierdził, że zakupy i gotowanie w domu jest o wiele bardziej ryzykowne, niż jedzenie w zamkniętych, z powodu ograniczeń, restauracjach.

- Lepiej jest jeść w restauracji, która zachowuje wszystkie środki ostrożności, niż w domu, gdzie musisz najpierw udać się do lokalnego marketu, w którym ludzie wpadają na siebie, dotykają produktów i nie wszyscy noszą maski - argumentował.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Świat
Wojna Rosji z Ukrainą. Dzień 1229
Świat
Podcast „Rzecz o geopolityce”: Polska i Włochy kontra migranci. Naiwna Hiszpania wobec Rosji
Świat
Wojna Rosji z Ukrainą. Dzień 1227
Świat
Czy ustawa Big Beautiful Bill to początek końca politycznego mitu Donalda Trumpa?
Świat
Wojna Rosji z Ukrainą. Dzień 1225