Reklama

Francuski szef kuchni: Bezpieczniej jeść w restauracji niż w domu

Alain Ducasse, znany francuski szef kuchni, uważa, że w czasie epidemii koronawirusa bezpieczniej jest jeść w restauracji, niż w domu.

Aktualizacja: 27.04.2020 06:52 Publikacja: 26.04.2020 22:16

Alain Ducasse w jednej ze swoich restauracji

Alain Ducasse w jednej ze swoich restauracji

Foto: AFP

qm

Ducasse w rozmowie z agencją AFP stwierdził, że zakupy i gotowanie w domu jest o wiele bardziej ryzykowne, niż jedzenie w zamkniętych, z powodu ograniczeń, restauracjach.

- Lepiej jest jeść w restauracji, która zachowuje wszystkie środki ostrożności, niż w domu, gdzie musisz najpierw udać się do lokalnego marketu, w którym ludzie wpadają na siebie, dotykają produktów i nie wszyscy noszą maski - argumentował.

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Świat
Wojna Rosji z Ukrainą. Dzień 1337
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Świat
Wojna Rosji z Ukrainą. Dzień 1336
Świat
Wojna Rosji z Ukrainą. Dzień 1335
Świat
Wojna Rosji z Ukrainą. Dzień 1334
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Świat
Podcast „Rzecz o geopolityce”: Europa straciła swoje wartości? Chiny w kryzysie wewnętrznym
Materiał Promocyjny
Nowy Ursus to wyjątkowy projekt mieszkaniowy w historii Ronsona
Reklama
Reklama