Aktualizacja: 05.01.2020 08:37 Publikacja: 05.01.2020 08:18
Foto: AFP
Kiyoshi Kimura, który jest właścicielem sieci restauracji sushi, zapłacił 193 mln jenów (1,8 mln dolarów) za 276-kilogramowego tuńczyka błękitnopłetwego, złowionego w rejonie Aomori w północnej Japonii.
- Tak, to jest drogie, prawda? Chcę, aby nasi klienci jedli dobre rzeczy w tym roku - powiedział przed licytacją.
W najnowszym sondażu Reuters/Ipsos niezadowolenie z prezydentury Donalda Trumpa wyraża 53 proc. badanych.
W ciągu najazdu na Ukrainę wzrosło zadowolenie Rosjan z życia i sięgnęło maksimum w ostatniej dekadzie.
Bezprecedensowa przerwa dostaw elektryczności w Hiszpanii, czyli wielogodzinny blackout, może zszargać wizerunek...
O 21 punktów procentowych zmniejszył się od 2023 roku odsetek Finów, którzy uważają, że gwarancje bezpieczeństwa...
Warunków przyspieszenia transformacji technologicznej nad Wisłą jest wiele. Potrzebne są inwestycje w pracowników, w tym ich szkolenia, ale też dbałość o zdrowie. Nieodzowne są też ułatwienia natury prawnej i jak zawsze – finansowanie.
Współtworząca nowozelandzką koalicję rządzącą partia Najpierw Nowa Zelandia złożyła w parlamencie projekt ustawy...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas