Praca marzeń: poszukiwany tester sera i pizzy

Jeśli kochasz pizzę, ser i wszystko co jest nabiałem, to ty i twoje kubki smakowe mają niepowtarzalna okazję na prawdziwą pracę marzeń.

Publikacja: 12.06.2023 11:41

Praca marzeń: poszukiwany tester sera i pizzy

Foto: Adobe Stock

Centrum Badań nad Mleczarstwem Uniwersytetu Wisconsin-Madison poszukuje panelisty sensorycznego – innymi słowy testera smaku nabiału – aby dołączył do „grupy ekspertów” którzy będą w stanie opowiedzieć o swoich wrażeniach zmysłowych – wynika z opisu stanowiska.

Centrum chce, aby ktoś opisywał smak produktów mlecznych „na podstawie wyglądu, tekstury, smaku i aromatu” w celu rozwoju produktu i dla celów badawczych - napisano w ogłoszeniu.

Czytaj więcej

Cukiernia da pracę marzeń: szuka testera ciastek

CNN zwraca uwagę, że nie jest to praca dla osób z nietolerancja laktozy, ponieważ stanowisko zakłada konsumpcję „bardzo dużej ilości nabiału.

W ogłoszeniu zapisano, że paneliści powinni spodziewać się skosztowania do 12 pizzy i 24 próbek sera tygodniowo, a także innych produktów spożywczych. Inne obowiązki związane z pracą, która odbywać się będzie w systemie stacjonarnym, obejmują udział we wspólnych dyskusjach panelowych i uczestnictwo w sesjach szkoleniowych.

Jedna sesja trwa trzy godziny, a według uniwersytetu paneliści musieliby być dostępni przez maksymalnie trzy sesje tygodniowo. Uczelnia oferuje wynagrodzenie w wysokości 15 dolarów za godzinę. Preferowane jest też wcześniejsze doświadczenie jako panelisty. Jeśli jednak chętni do tej pracy nie maja doświadczenia to uczelnia zapewnia, że „przeszkolimy Cię, abyś stał się częścią grupy ekspertów-degustatorów zdolnych do ustnego opisywania swoich doznań sensorycznych na podstawie atrybutów wyglądu, tekstury, smaku i aromatu dla celów badawczych i rozwoju produktu”.

Czytaj więcej

Praca marzeń. Hotel na Malediwach szuka pracownika

Centrum Badań nad Mleczarstwem, zlokalizowane w licencjonowanej mleczarni na uniwersytecie, zostało utworzone „w celu wspierania Wisconsin i amerykańskiego przemysłu mleczarskiego”, wynika z informacji na stronie internetowej uniwersytetu.

W kwietniu tego roku uczelnia przedstawiła nową, wybudowana za 73 mln dolarów zakład badawczy przetwórstwa mleka.

Centrum Badań nad Mleczarstwem Uniwersytetu Wisconsin-Madison (Madison Center for Dairy Research) założone zostało w 1986 roku i współpracuje z ponad 120 firmami i organizacjami mleczarskimi rocznie, aby „pomóc im w opracowywaniu nowych produktów, rozwiązywaniu problemów produkcyjnych i szkoleniu profesjonalistów z branży mleczarskiej”.

Centrum Badań nad Mleczarstwem Uniwersytetu Wisconsin-Madison poszukuje panelisty sensorycznego – innymi słowy testera smaku nabiału – aby dołączył do „grupy ekspertów” którzy będą w stanie opowiedzieć o swoich wrażeniach zmysłowych – wynika z opisu stanowiska.

Centrum chce, aby ktoś opisywał smak produktów mlecznych „na podstawie wyglądu, tekstury, smaku i aromatu” w celu rozwoju produktu i dla celów badawczych - napisano w ogłoszeniu.

Pozostało 83% artykułu
2 / 3
artykułów
Czytaj dalej. Subskrybuj
Rynek pracy
Pozorny boom. Firmy chcą rekrutować, ale nie palą się do zwiększania zatrudnienia
Rynek pracy
Szklane sufity w dużych spółkach mają pęknąć. Za mało kobiet we władzach
Rynek pracy
Chińskie firmy oburzyły kobiety. Do akcji wkraczają władze w Pekinie
Rynek pracy
Jakich pracowników szukają pracodawcy? Ta grupa nie może narzekać na brak ofert
Materiał Promocyjny
Mity i fakty – Samochody elektryczne nie są ekologiczne
Rynek pracy
Emigracja zarobkowa coraz mniej kusi Polaków. Najniższy odsetek od pandemii