Reklama
Rozwiń
Reklama

Najlepsza praca świata: testerka czekolady

Alex Emerson-White ma prawdopodobnie najlepszą pracę na świecie. 27-latka jest "testerką czekoladowych jajek wielkanocnych", zatrudnioną przez brytyjską sieć handlową Marks and Spencer.

Aktualizacja: 25.03.2015 16:33 Publikacja: 25.03.2015 15:39

Luksusowe jajko Giant Golden Lattice Egg

Luksusowe jajko Giant Golden Lattice Egg

Foto: Marks&Spencer

Emerson-White sprawdza jakość czekoladowych wyrobów, sprzedawanych w sklepach sieci Marks and Spencer. ma jednak wąską specjalizację - specjalizuje się bowiem w wyrobach wielkanocnych. W poszukiwaniu najlepszych przypraw i składników podróżuje po całym świecie.

Tygodniowo zjada około 5 kilogramów czekolady, która nie jest już dla niej "słodką przyjemnością", ale "ciężka pracą", mimo, że większość znajomych bardzo zazdrości jej tej pracy. Nie zdają sobie na przykład sprawy z tego, że Alex Emerson-White musi cztery razy w tygodniu chodzić na intensywny trening na siłownię, żeby pozbyć się "słodkiego balastu" z pracy.

RP.PL i The New York Times w pakiecie!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskasz dodatkowo pełny dostęp do The New York Times na 12 miesięcy.

W pakiecie otrzymasz dostęp do NYT: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

Reklama
Rynek pracy
Kobiety w finansach. Szklany sufit pęka powoli
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Rynek pracy
Imigracyjne bariery hamują nowe inwestycje
Rynek pracy
Zwalniani specjaliści mają sposób na szybki powrót na rynek pracy
Rynek pracy
Rzadziej pracujemy po godzinach, lecz częściej chorujemy przy biurku
Materiał Promocyjny
Osiedle Zdrój – zielona inwestycja w sercu Milanówka i… Polski
Rynek pracy
Walmart rezygnuje z pracowników z wizą H-1B. Co dalej z zagranicznymi talentami?
Reklama
Reklama