Najlepsza praca świata: testerka czekolady

Alex Emerson-White ma prawdopodobnie najlepszą pracę na świecie. 27-latka jest "testerką czekoladowych jajek wielkanocnych", zatrudnioną przez brytyjską sieć handlową Marks and Spencer.

Aktualizacja: 25.03.2015 16:33 Publikacja: 25.03.2015 15:39

Luksusowe jajko Giant Golden Lattice Egg

Luksusowe jajko Giant Golden Lattice Egg

Foto: Marks&Spencer

Emerson-White sprawdza jakość czekoladowych wyrobów, sprzedawanych w sklepach sieci Marks and Spencer. ma jednak wąską specjalizację - specjalizuje się bowiem w wyrobach wielkanocnych. W poszukiwaniu najlepszych przypraw i składników podróżuje po całym świecie.

Tygodniowo zjada około 5 kilogramów czekolady, która nie jest już dla niej "słodką przyjemnością", ale "ciężka pracą", mimo, że większość znajomych bardzo zazdrości jej tej pracy. Nie zdają sobie na przykład sprawy z tego, że Alex Emerson-White musi cztery razy w tygodniu chodzić na intensywny trening na siłownię, żeby pozbyć się "słodkiego balastu" z pracy.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Rynek pracy
Barometr Talentów 2025. Poznaliśmy nastroje pracowników w Polsce
Rynek pracy
Specjalista z kompetencjami AI łatwiej znajdzie pracę i więcej zarobi
Rynek pracy
„FAZ”: Dlaczego Polacy nie chcą już pracować w Niemczech?
Rynek pracy
Dobra sytuacja na rynku pracy w USA może zniechęcić Fed do cięcia stóp
Rynek pracy
Prezes Manpower Group: na rynkach pracy w Europie panuje chłód
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama