Najlepsza praca świata: testerka czekolady

Alex Emerson-White ma prawdopodobnie najlepszą pracę na świecie. 27-latka jest "testerką czekoladowych jajek wielkanocnych", zatrudnioną przez brytyjską sieć handlową Marks and Spencer.

Aktualizacja: 25.03.2015 16:33 Publikacja: 25.03.2015 15:39

Luksusowe jajko Giant Golden Lattice Egg

Luksusowe jajko Giant Golden Lattice Egg

Foto: Marks&Spencer

Emerson-White sprawdza jakość czekoladowych wyrobów, sprzedawanych w sklepach sieci Marks and Spencer. ma jednak wąską specjalizację - specjalizuje się bowiem w wyrobach wielkanocnych. W poszukiwaniu najlepszych przypraw i składników podróżuje po całym świecie.

Tygodniowo zjada około 5 kilogramów czekolady, która nie jest już dla niej "słodką przyjemnością", ale "ciężka pracą", mimo, że większość znajomych bardzo zazdrości jej tej pracy. Nie zdają sobie na przykład sprawy z tego, że Alex Emerson-White musi cztery razy w tygodniu chodzić na intensywny trening na siłownię, żeby pozbyć się "słodkiego balastu" z pracy.

Tylko 99 zł za rok.
Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Rynek pracy
Już nie tylko w okopach. Koreańczycy zaludniają rosyjskie fabryki
Rynek pracy
Polskim firmom już bliżej do idealnego pracodawcy?
Rynek pracy
Już ponad 10 milionów specjalistów ICT w Unii Europejskiej
Rynek pracy
Duży wzrost bezrobocia we Francji
Rynek pracy
HR-owcy dzielą los specjalistów IT. Oni też odczuli wpływ AI
Materiał Promocyjny
Między elastycznością a bezpieczeństwem