Różową czekoladę Frostino można już kupić we wszystkich kawiarniach sieci Costa Coffee. Ten niezwykły przysmak wyprodukowany jest z czekolady o naturalnym różowym odcieniu. Ma ona kremową konsystencję i owocowo-śmietankowy smak, z lekko jagodową nutą.
Czytaj także: Polska lodziarnia jedną z najlepszych w Europie
Jako pierwsza czekoladę z różowych ziaren kakaowca wytworzyła w 2017 r. szwajcarska firma Barry Callebaut. Ziarno sprowadzono z Brazylii, Ekwadoru i Wybrzeża Kości Słoniowej. Uznaje się ją już za jeden głównych gatunków czekolady, obok gorzkiej, mlecznej czy białej. Na cały świat rozsławiło ją Nestlé, które w styczniu 2018 r. wypuściło na rynek Kit Kat Chocolatory Sublime Ruby – nową wersję popularnego batona, polaną różową czekoladą. Początkowo baton dostępny był on tylko w Japonii i Korei Południowej, w których Kit Kat od lat cieszy się ogromną popularnością.
To właśnie z różowej czekolady, z której produkowany jest KitKat Ruby, powstała czekolada pitna Frostino. Nie przypadkowo Costa Coffee zdecydowała się na premierę tej nowości w środku lata. Mrożony napój o bajkowej koralowej barwie może idealnie orzeźwić w upalne dni, jak i wnieść do codzienności trochę koloru. Podawany jest z zimnym mlekiem z waniliowym posmakiem, sosem malinowym oraz posypką z pokruszonych batonów KitKat Ruby.