Reklama
Rozwiń
Reklama

Brazylia też szuka zamienników mięsa

Brazylia, kraj restauracji wyłącznie mięsnych, największych firm paczkowania mięsa i mający więcej sztuk bydła niż mieszkańców nie jest chyba najlepszym miejscem do szukania roślinnych zamienników

Publikacja: 23.06.2019 16:15

Przeciętny Brazylijczyk zjada ok. 42 kg mięsa rocznie

Przeciętny Brazylijczyk zjada ok. 42 kg mięsa rocznie

Foto: Bloomberg

Ale firmy, od największego producenta i przetwórcy wołowiny na świecie, JBS SA po największego eksportera wyrobów z drobiu BRF SA, starają się wykorzystać falę zainteresowania konsumentów zatroskanych o środowisko, którzy szukają roślinnych zamienników — pisze Reuter.

Czytaj także: Bezmięsne kotlety w natarciu

Pozostało jeszcze 88% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskasz dodatkowo pełny dostęp do The New York Times na 12 miesięcy.

W pakiecie otrzymasz dostęp do NYT: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

Reklama
Przemysł spożywczy
Nutella w tarapatach. Najgorsze zbiory orzechów laskowych od dekad
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Przemysł spożywczy
Unilever zabronił szefowi Ben & Jerry’s produkcji propalestyńskich lodów. On i tak je zrobi
Przemysł spożywczy
Henryk Kania dostanie list żelazny, jeśli wpłaci 8 mln zł poręczenia
Materiał Promocyjny
Raport o polskim rynku dostaw poza domem
Przemysł spożywczy
„Koniec głaskania się po głowach w branży roślinnej”. Rewolucji nie ma, ale branża rośnie
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Reklama
Reklama