Szturm bezmięsnych burgerów. Trafią do sklepów

Wegańskie burgery będą dostępne już nie tylko w restauracjach, ale również w sklepach.

Aktualizacja: 01.08.2019 17:34 Publikacja: 01.08.2019 17:34

Szturm bezmięsnych burgerów. Trafią do sklepów

Foto: Impossible Foods

Z taką ofertą startuje czołowy ich producent, czyli spółka Impossible Foods z USA. Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków uznała właśnie, że leghemoglobina sojowa, barwny dodatek na bazie białka, stosowany do nadawania roślinnym burgerom smaku przypominającego mięso, jest w pełni bezpieczna i może trafić do handlu. Dotąd burgery oferowane były tylko w restauracjach, co miało gwarantować ich odpowiednie przygotowanie bez ryzyka zdrowotnego dla klienta.

Złap mikołajkową okazję!

Czytaj dalej RP.PL.
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Przemysł spożywczy
Upadła Manufaktura Piwa Wódki i Wina. Palikot w areszcie. Czy to początek końca?
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Przemysł spożywczy
Czeczen właścicielem aktywów Danone w Rosji. Jest odznaczony „Orderem Kadyrowa”
Przemysł spożywczy
Masło rekordowo drogie. Indeks światowych cen żywności najwyżej od kwietnia 2023 r.
Przemysł spożywczy
Święta, święta i… do kosza. Wyrzucamy 1,6 kg świątecznego jedzenia na osobę
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Przemysł spożywczy
Coca-Cola wycofuje się z własnych obietnic. Nie będzie mocnego odwrotu od plastiku