Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 29.06.2025 06:23 Publikacja: 20.07.2022 21:00
Firmy wytwarzające żywność inwestują w OZE, by się zabezpieczyć przed cenami i niedoborami energii
Foto: Maspex
Producenci żywności żądają, by zakłady sektora rolno-spożywczego rząd dopisał do grupy obiektów, które muszą być chronione przed ograniczeniami w dostawach energii. Proszą o to właściwie od początków pandemii w 2020 r., teraz mają dodatkowy powód – groźbę niedoborów gazu. Ministerstwo Klimatu, naciskane dodatkowo przez resort rolnictwa, niby się przychyla, ale na razie jeszcze analizuje przywileje dla tej branży. Problem staje się palący, bo Komisja Europejska w środę zaproponowała ograniczenie poboru gazu o 15 proc. od 1 sierpnia.
Wartość kawy sprzedanej w sklepach sięga już 7,7 mld zł rocznie, co oznacza wzrost o 700 mln zł w zaledwie dwa l...
To nie „wroga propaganda”, tylko oficjalne dane Moskwy: w Rosji rozpędza się kryzys żywnościowy. Załamała się pr...
Wśród najmłodszych dorosłych, czyli osób w wieku 18-25 lat, jedynie mniej niż co piąty wcale nie pije alkoholu....
Unilever zagwarantował załodze działu lodów (34 marki, m.in. Algida, Magnum, Wall's) w Europie i Wielkiej Brytan...
Lubiana przez klientów Starbucksa tradycja podawania przy ladzie własnego imienia, które zostaje następnie zapis...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas