Znana restauracja miała pomysł, jak ominąć rządowy zakaz

Łódzka restauracja znana z programu „ Kuchenne rewolucje” miała zaskakujący plan, jak obejść rządowy zakaz i przyjmować klientów w czasie lockdownu. Prędko się jednak z niego wycofała.

Aktualizacja: 29.12.2020 14:03 Publikacja: 29.12.2020 13:52

Znana restauracja miała pomysł, jak ominąć rządowy zakaz

Foto: AdobeStock

Zamknięcie lokali gastronomicznych oznacza gigantyczne straty dla właścicieli restauracji, szczególnie tych, które nie są przystosowane do serwowania dań na wynos czy dostarczania ich do domu klienta. Niektórzy, próbując uratować choć część zysków i zapłacić swoich pracownikom, zaczęli kombinować i wymyślali nieraz zaskakujące pomysły.

W internecie głośno zrobiło się wokół łódzkiej restauracji „Gorąca Kiełbasiarnia”, znanej z programu kulinarnego „Kuchenne rewolucje” Magdy Gessler emitowanego w TVN. Właściciele wpadli na pomysł, jak zaprosić ponownie klientów do lokalu w czasie lockdownu. Zamienili w tym celu restaurację na „ośrodek szkoleniowy”.

Czytaj dalej RP.PL

Tylko 9 zł aż za 3 miesiące!
Ciesz się dostępem do treści najbardziej opiniotwórczego medium w Polsce. Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.
Hybrydy
Skoda Kodiaq. Co musisz wiedzieć o technologii PHEV?
Materiał Promocyjny
Z kartą Simplicity od Citibanku można zyskać nawet 1100 zł, w tym do 500 zł już przed świętami
Przemysł spożywczy
Zmarł polski multimilioner z branży spożywczej. Henryk Lipka miał 80 lat
Przemysł spożywczy
O przyszłości rynku spożywczego i handlu
Przemysł spożywczy
Klan Kadyrowa robi porządki w dawnym Danone. Masła już Rosjanie nie zobaczą
Materiał Promocyjny
Sieć T-Mobile Polska nagrodzona przez użytkowników w prestiżowym rankingu
Przemysł spożywczy
Rozbity gang podrabiaczy wina. Szefował mu Rosjanin