Polskie placki ziemniaczane wygrały prestiżowy konkurs we Francji

Piotr Jarząbek z krakowskiego hotelu Metropolo by Golden Tulip wygrał konkurs Cheaud Devant! (czyli „Uwaga gorące!”) zorganizowany przez Uniwersytet Kulinarny Louvre Hotels Group. Jego placki ziemniaczane ze śmietaną wybrano jako najlepsze danie w kategorii „Smaki dzieciństwa” .

Publikacja: 23.09.2021 17:50

Polskie placki ziemniaczane wygrały prestiżowy konkurs we Francji

Foto: Adobe Stock

Co ciekawe hotel Metropolo reklamuje się wcale nie daniami kuchni polskiej, ale przede wszystkim, jako miejsce, gdzie można spróbować dań azjatyckich.

Do finału we Francji zakwalifikowało się 9 uczestników, którzy 15 września spotkali się w podparyskim hotelu Campanile Rungis Orly. Następnego dnia wzięli udział w zawodach gotowania na żywo. Ich zadaniem było przyrządzenie dania według wcześniej opracowanego przepisu i jego prezentacja przed jury złożonym z szefów kuchni i instruktorów Chaud Devant! oraz szefostwa Louvre Hotels Group.

„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Czytaj za 9 zł miesięcznie!
Przemysł spożywczy
Królewiec wprowadza kartki na żywność, ale nie dla wszystkich
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Przemysł spożywczy
Upadła Manufaktura Piwa Wódki i Wina. Palikot w areszcie. Czy to początek końca?
Przemysł spożywczy
Czeczen właścicielem aktywów Danone w Rosji. Jest odznaczony „Orderem Kadyrowa”
Przemysł spożywczy
Masło rekordowo drogie. Indeks światowych cen żywności najwyżej od kwietnia 2023 r.
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Przemysł spożywczy
Święta, święta i… do kosza. Wyrzucamy 1,6 kg świątecznego jedzenia na osobę