Aktualizacja: 21.07.2021 12:13 Publikacja: 21.07.2021 11:52
Foto: Adobe Stock
Badacze ustalili, że jedzenie 50 gram przetworzonego mięsa dziennie - bekonu, szynki, parówek i kiełbas - zwiększa ryzyko wystąpienia choroby serca o 18 proc., ze względu na wysoką zawartość soli oraz tłuszczów nasyconych.
W Polsce na profilaktykę przeznacza się zaledwie ok. 2% ogółu wydatków na ochronę zdrowia. Już podwojenie tego...
W przyszłym roku Ministerstwo Zdrowia planuje wdrożenie mechanizmów, które zachęcą przychodnie POZ do zapraszani...
Żeby zwiększyć skuteczność programów profilaktycznych, potrzebna jest realizowana ponad podziałami politycznymi...
W profilaktyce zdrowotnej oprócz pieniędzy niezbędne jest przekonywanie Polaków, by badali się systematycznie. J...
Program „Profilaktyka 40 Plus" dobiega końca. Umożliwia on osobom powyżej 40. roku życia wykonanie szeregu bezpł...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas