Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 04.09.2018 21:00 Publikacja: 04.09.2018 21:00
Foto: Adobe Stock
W Polsce kultura wychodzenia do restauracji niespecjalnie miała gdzie i kiedy się wykształcić. W latach PRL oczywiście takie punkty działały, ale bynajmniej nie celebrowano w nich całymi rodzinami obiadów, tylko raczej konsumowano na dużą skalę alkohol.
Teraz się to zmienia. Ale jak każda zmiana zachowań wymaga trochę czasu. W jadaniu poza domem nie chodzi przecież tylko o proste zaspokajanie głodu. Włosi czy Hiszpanie spędzają w restauracjach dużo czasu, nie dlatego przecież, aby tylko jeść. Ważniejszy jest aspekt społeczny gastronomii: przy stole spotykają się rodziny i znajomi, przy rozmowach faktycznie spędzają czas.
Od początku czerwca ceny ropy naftowej wzrosły o ponad 20 proc. Jak zwykle rynek ropy reaguje na sytuację polity...
W inwestowaniu w OZE brakuje strategii, planu i koordynacji. W efekcie marnotrawimy nie tylko inwestycje, ale i...
Polskie firmy są w ścisłej czołówce światowej najrzetelniejszych, najbardziej terminowych płatników faktur za to...
Unia Europejska zabiega o przestrzeń wolnego handlu w świecie nieprzyjaznej geopolityki i egoizmów narodowych.
VELUX Polska, obchodząca w tym roku 35-lecie obecności na rynku jest jedną z tych firm, które współtworzyły polską branżę budowlaną. Od podstaw budowała kategorię użytkowych poddaszy, inwestując w przemysł, rozwijając lokalnych dostawców i kształtując standardy zrównoważonego rozwoju.
Wiele rzeczy stanęło w Polsce w miejscu. I same z siebie nie chcą zdecydowanie ruszyć do przodu, czekając na lep...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas