Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 21.08.2018 15:30 Publikacja: 21.08.2018 15:13
Foto: Fotorzepa, Sławomir Mielnik
Thelocal.es zauważa, że Hiszpania odnotowuje znaczny wzrost produkcji wieprzowiny w ostatnich pięciu latach, co jest odpowiedzią m.in. na rosnący popyt ze strony Chin na hiszpańską wieprzowinę.
Z 4,3 mln ton wieprzowiny wyprodukowanej w Hiszpanii w 2017 roku (o 20 proc. więcej niż w 2012 roku) tylko 25 proc. konsumowanej jest w Hiszpanii. Przeciętny Hiszpan spożywa 21 kg wieprzowiny rocznie.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
W RPA opracowano nową metodę walki z kłusownictwem. W rogi nosorożców wstrzyknięto radioaktywne izotopy, które m...
Wkrótce odbędzie się Future Frombork Festival, interdyscyplinarna impreza, która łączy świat nauki i sztuki. W p...
51-letni reaktor jądrowy MARIA, którego głównym zadaniem jest produkcja radiofarmaceutyków, już niebawem – w cią...
Naukowcy z University of California w Riverside i Instytutu Naukowego Weizmanna w Izraelu podzielili się niezwyk...
Neandertalczycy już około 125 tys. lat temu praktykowali wyszukany sposób przetwarzania żywności poprzez wytapia...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas