Aktualizacja: 12.06.2019 16:08 Publikacja: 12.06.2019 15:53
Foto: stock.adobe.com
Raport dotyczący przyszłości rynku mięsa głosi, że za 21 lat jedną czwartą spożywanego przez ludzi mięsa będą stanowić produkty pochodzenia roślinnego, smakiem i wyglądem imitujące mięso. Kolejne 35 proc. ma stanowić sztuczne mięso hodowane w laboratoriach.
Zdaniem ekspertów, na których powołuje się raport, dzisiejsza masowa hodowla zwierząt negatywnie wpływa na środowisko naturalne. Dokument zwraca też uwagę na rosnącą świadomość w sprawie warunków, w jakich trzymane są zwierzęta gospodarskie.
Ani miejsce, ani czas, ani granice nie są dla niej barierą. Żyjemy w czasach dezinformacji. W dobie popularności...
Naukowcy od wielu lat zastanawiali się, z czego wynika charakterystyczny rudy kolor sierści kotów i dlaczego zaz...
Badania opinii publicznej pozwalają poznać nastroje społeczne. Jednak kluczem do analizy i zrozumienia przekonań...
Jak sprawić, by budżet obywatelski był istotnie obywatelski? Warszawscy informatycy znaleźli na to sposób. Oprac...
Najnowsze badanie lodowców zachodniej Antarktydy ujawniło ciekawe zjawisko. Odkryto, że szybko płynący lodowiec...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas