Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 12.06.2019 16:08 Publikacja: 12.06.2019 15:53
Foto: stock.adobe.com
Raport dotyczący przyszłości rynku mięsa głosi, że za 21 lat jedną czwartą spożywanego przez ludzi mięsa będą stanowić produkty pochodzenia roślinnego, smakiem i wyglądem imitujące mięso. Kolejne 35 proc. ma stanowić sztuczne mięso hodowane w laboratoriach.
Zdaniem ekspertów, na których powołuje się raport, dzisiejsza masowa hodowla zwierząt negatywnie wpływa na środowisko naturalne. Dokument zwraca też uwagę na rosnącą świadomość w sprawie warunków, w jakich trzymane są zwierzęta gospodarskie.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Naukowcy z University of California w Riverside i Instytutu Naukowego Weizmanna w Izraelu podzielili się niezwyk...
Neandertalczycy już około 125 tys. lat temu praktykowali wyszukany sposób przetwarzania żywności poprzez wytapia...
Region Afar w Etiopii to obszar, w którym zbiegają się aż trzy płyty tektoniczne. Takie miejsca są niezwykle cie...
Alkohol i nikotyna to najczęściej używane substancje psychoaktywne w Polsce. Rozpowszechnienie ich używania powo...
Superbakterie to szczepy, które uodporniły się na działanie wielu różnych antybiotyków. Gnieżdżą się one w głębi...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas