Reklama

Kulinarne prowokacje

Czasami człowiek musi, inaczej się udusi – śpiewał klasyk. Kucharze, na co dzień spowici oparami znad garnków, ścigający się z czasem, także czasami muszą.

Publikacja: 15.10.2015 20:15

Kulinarne prowokacje

Foto: materiały promocyjne

Muszą dać się ponieść fantazji i żądzy nieskrępowanej kreacji. Objawia się ona najczęściej w zamkniętych kolacjach degustacyjnych, podczas których ważkie aspekty, jak food cost, procedury czy powtarzalność, tracą na znaczeniu. Niestety, na znaczeniu często traci również smak. Wszak podobno nikt i nic nie powinno ograniczać artysty, a sztuka nie jest do podobania się, więc może i jedzenie nie jest od smakowania. Ten tor dywagacji wydaje mi się jałowy, jako że sztuka satysfakcjonująca tylko twórcę mnie nie zajmuje.

Pozostało jeszcze 94% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Kultura
Córka lidera Queen: filmowy szlagier „Bohemian Rhapsody" pełen fałszów o Mercurym
Kultura
Ekskluzywna sztuka w Hotelu Warszawa i szalone aranżacje
Kultura
„Cesarzowa Piotra”: Kristina Sabaliauskaitė o przemocy i ciele kobiety w Rosji
plakat
Andrzej Pągowski: Trzeba być wielkim miłośnikiem filmu, żeby strzelić sobie tatuaż z plakatem do „Misia”
Patronat Rzeczpospolitej
Warszawa Singera – święto kultury żydowskiej już za chwilę
Reklama
Reklama