Aktualizacja: 22.03.2018 11:09 Publikacja: 22.03.2018 05:00
Foto: Adobe Stock
Analitycy włożyli do koszyka typowo świąteczne produkty, jak – trzydzieści sztuk jaj, trzy bochenki chleba, osiem kilo mięsa i wędlin, kilogram twarogu, trzy kostki masła i pięć kilogramów warzyw i owoców oraz dwa kilogramy cukru. Po porównaniu ich cen z cenami przed rokiem, okazało się, że klienci zapłacą za takie zakupy średnio ok. 176 zł czyli blisko o 11 zł więcej niż w marcu 2017 r.
- To dość znacząca zmiana zarówno w ujęciu historycznym, jak i w porównaniu do wzrostów cen żywności ogółem, które prawdopodobnie nie przekroczą 3,5 proc. – napisali w podsumowaniu analizy.
W kwietniu w sklepach było drożej średnio o 5,6 proc., podczas gdy jeszcze przed miesiącem było to 6,7 proc. r./...
Abonament, w którego w ramach użytkownicy dostają darmowe dostawy czy dodatkowe promocje, zyskał nowe funkcjonal...
Donald Trump wykonał kolejny krok w stronę poprawy relacji handlowych między Stanami Zjednoczonymi a Chinami. Pr...
Handlowa spółka Żabka opublikowała raport za I kwartał 2025 r. Podtrzymała długoterminowe cele.
Liczba użytkowników chińskiego serwisu już o milion przekracza wynik polskiej platformy i wynosi 18,9 mln. Jedna...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas