Tylko 9 zł z Płatnościami powtarzalnymi
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 23.04.2017 14:31 Publikacja: 23.04.2017 14:31
Takie też są stawiane wymagania pretendentom do tytułu najlepszego rzemieślnika Francji w dziedzinie gastronomii i cukiernictwa. Konkurs stawia na tradycję i poszanowanie francuskiej tradycji kulinarnej. Do odbywających się co cztery lata zmagań o słynny trójkolorowy kołnierzyk oznaczający doskonałość i prestiż, przystępuje każdorazowo około 400 pretendentów, z których po wieloetapowych eliminacjach do ostatecznych zawodów przystępuje już tylko kilku.
- Przegrywają ludzie niegotowi psychicznie albo fizycznie — zauważa kucharz z długoletnim doświadczeniem. Pretendenci, których poznają widzowie, to szefowie restauracji o bardzo już ustalonej renomie; Remi ma na koncie gwiazdkę Michelina zdobytą w czasie pracy we Francji. Teraz, od trzech lat, działa w Hongkongu, w prestiżowej restauracji szefując 15-osobowej ekipie. I jak mówi, pracuje jak we Francji, tyle, że pracownicy mówią po chińsku i czasem trudniej się z nimi porozumieć. Laurent jest szefem renomowanej restauracji w pobliżu Perpignan, także szczycącej się gwiazdką Michelina. Z kolei Julien, prawa ręka mistrza cukiernictwa Olivera Bajardema, startuje w wielu konkursach, by znaleźć swój styl.
Twórca „Kiedy rozum śpi”, „Gniewu”, „Banksterów” i wielu seriali telewizyjnych miał 57 lat
Browary Warszawskie i wrocławska Kępa Mieszczańska to propozycja Echo Group dla inwestorów zainteresowanych wykończonymi mieszkaniami w prestiżowych lokalizacjach, gotowymi do zarabiania od zaraz.
Zrealizowany w niemieckim studiu Babelsberg „Fenicki układ” Wesa Andersona to parada gwiazd z Benicio del Toro n...
Przez pryzmat „Idioty” Alvis Hermanis patrzy na Dostojewskiego i Rosję. Echa tej powieści mają się znaleźć w now...
Zakończył się 65. Krakowski Festiwal Filmowy. To było udane święto dokumentu. Triumfowały polskie dokumenty zrea...
W wieku 87 lat zmarła Loretta Swit, laureatka dwóch nagród Emmy za rolę major Margaret "Gorące Wargi" Houlihan w...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas