Reklama

Gotowanie jest sztuką czy nauką?

Na to pytanie próbują odpowiedzieć w brytyjskim filmie dwaj fachowcy w swoich dziedzinach – kucharz i naukowiec.

Publikacja: 02.01.2017 07:00

Zabawne, ale i pouczające spotkanie przy kuchennym blacie jest też okazją do wzbogacającej wymiany doświadczeń. – Liczy się wyszkolenie, ciężka praca, ale też uważność i zrozumienie – wylicza Marcus Wareing, szef kuchni szczycący się dwoma prestiżowymi gwiazdkami Michellina za swoje kulinarne wyczyny i dodaje: – Jedyne na czym mi zależy, to – smak.

– Postaram się wykorzystać naukę, żeby gotować lepiej od Markusa – deklaruje Mark Miodownik, profesor londyńskiego University College zajmujący się inżynierią materiałową. – Jedzenie to przecież materiał.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Film
Marcin Dorociński, przeboje z Cannes i nie tylko
Film
Stare kino jest jak dobre wino i coraz popularniejsze
Film
Gdynia 2025: Holland, Machulski, Pasikowski i Smarzowski powalczą o Złote Lwy
Film
„Follemente. W tym szaleństwie jest metoda”, czyli randka w ciemno
Materiał Promocyjny
Sprzedaż motocykli mocno się rozpędza
Film
Trudne wyzwania imigranckich dzieci z wiedeńskiej podstawówki
Reklama
Reklama