Reklama

Straszny Doktor Rozkosz

Słodki, uzależniający, zabójczy. Cukier – jednak nie krzepi.

Publikacja: 30.04.2017 12:00

Wielkie koncerny używają cukru bez skrupułów gdzie się da i ile się da – branża spożywcza to potężna gałąź przemysłu. Przetworzona żywność to obfitość cukru. Nadaje on smak i płatkom śniadaniowym, jogurtom, sosom, chlebowi, zupom, hot dogom.

– Każdy chce sprzedawać jak najwięcej. Jak osiągnąć błyskawiczny wzrost? – dodawać trochę więcej cukru! – radzi Dr Howard Moskowitz, konsultant branży, zwany Doktor Rozkosz. Konkretna mieszanka składników powodująca pożądanie konsumentów nazywana jest bowiem przez producentów „punktem rozkoszy”.

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Film
Nie żyje Terence Stamp. Słynny aktor miał 87 lat
Film
Narnia wraca na ekran z Meryl Streep. Reżyseruje autorka sukcesu „Barbie"
Film
Nie żyje krytyk filmowy Andrzej Werner
Film
Niedoszły Bond na tropie Laury Palmer z Yosemite, czyli serial „Dzikość” Netflixa
Film
Bond, Batman i Supermeni wracają do akcji. Lubimy tych bohaterów, których już znamy
Reklama
Reklama