fbTrack
REKLAMA
REKLAMA

Warszawa

La Rotisserie

Jeśli kucharz może tworzyć danie w natchnieniu, to Paweł Oszczyk, szef kuchni w hotelu Le Regina, właśnie to robi.
Czy coś innego bowiem mogło mu kazać dodać do wykwintnego deseru pomarańczowo-kardamonowego (39 zł) łyżeczkę z rozpuszczalną oranżadą w proszku? To mrugnięcie okiem do gościa, znak, że szef mimo, że pracuje w jednym z najdroższych hoteli w Polsce i jest uznanym autorytetem w swojej dziedzinie, ma dystans o tego, co robi. Oszczyk wciąż szuka nietypowych połączeń, eksperymentuje z zapomnianymi produktami.
La Rotisserie, hotel Le Regina, ul. Kościelna 12, tel. 022 531 60 00, czynne: codz. 7-23; można płacić kartą
Źródło: Rzeczpospolita
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
NAJNOWSZE Z RP.PL
REKLAMA
REKLAMA