Pożegnanie z mięsem, słodszy cukier i posiłki w formie proszków

Na świecie zdecydowanie bardziej niż nad Wisłą widać silne trendy proekologiczne. Błyskawicznie zmieniają się podejście i świadomość konsumentów. Coraz więcej z nich deklaruje troskę o środowisko i dostrzega potrzebę zmian.

Publikacja: 19.06.2019 10:20

Amerykański startup Impossible Foods produkuje zamienniki mięsa

Amerykański startup Impossible Foods produkuje zamienniki mięsa

Foto: Impossible Foods

Produkcja żywności jest dość konserwatywną branżą, jednak i w niej pojawiła się ostatnio konieczność zmian. Wymusza to ekologia, zwłaszcza forsowana obecnie gospodarka o obiegu zamkniętym, a także rosnące oczekiwania wobec żywności ze strony bogacących się konsumentów. Żywność ma już nie tylko żywić, ale też leczyć, pomagać w utrzymaniu dobrej kondycji czy nawet usuwać wyrzuty sumienia z powodu jedzenia zwierząt, jednocześnie oferując mięso. I na takie potrzeby odpowiadają najwyżej wyceniane startupy.

Pozostało jeszcze 91% artykułu

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Materiał Partnera
Cyfrowy napęd ludzkiej mocy
Analizy Rzeczpospolitej
HR staje na czele transformacji technologicznej w firmach
Materiał Partnera
Zrównoważony rozwój i odpowiedzialność społeczna – jak te obszary wpływają na HR?
Analizy Rzeczpospolitej
Nad Wisłą przybywa innowacji HR Tech
Materiał Promocyjny
Tech trendy to zmiana rynku pracy
Analizy Rzeczpospolitej
Wiarygodność firm z sektora handlu wymaga sprawdzenia
Materiał Partnera
Polska ma ogromny potencjał jeśli chodzi o samochody elektryczne