Reklama

Pożegnanie z mięsem, słodszy cukier i posiłki w formie proszków

Na świecie zdecydowanie bardziej niż nad Wisłą widać silne trendy proekologiczne. Błyskawicznie zmieniają się podejście i świadomość konsumentów. Coraz więcej z nich deklaruje troskę o środowisko i dostrzega potrzebę zmian.

Publikacja: 19.06.2019 10:20

Amerykański startup Impossible Foods produkuje zamienniki mięsa

Amerykański startup Impossible Foods produkuje zamienniki mięsa

Foto: Impossible Foods

Produkcja żywności jest dość konserwatywną branżą, jednak i w niej pojawiła się ostatnio konieczność zmian. Wymusza to ekologia, zwłaszcza forsowana obecnie gospodarka o obiegu zamkniętym, a także rosnące oczekiwania wobec żywności ze strony bogacących się konsumentów. Żywność ma już nie tylko żywić, ale też leczyć, pomagać w utrzymaniu dobrej kondycji czy nawet usuwać wyrzuty sumienia z powodu jedzenia zwierząt, jednocześnie oferując mięso. I na takie potrzeby odpowiadają najwyżej wyceniane startupy.

Pozostało jeszcze 91% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Analizy Rzeczpospolitej
Energetyka idzie pod rękę z AI
Materiał Promocyjny
UltraGrip Performance 3 wyznacza nowy standard w swojej klasie
Analizy Rzeczpospolitej
E-zakupy coraz mocniej zanurzone w technologii
Analizy Rzeczpospolitej
Krajowy rynek farmaceutyczny w ważnym momencie
Analizy Rzeczpospolitej
Wynajem aut rośnie, ale kłopotów w tej branży też nie brakuje
Materiał Promocyjny
Raport o polskim rynku dostaw poza domem
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Reklama
Reklama