Reklama
Rozwiń

W Czechach wykryto nielegalny zakład mięsny. Tony mięsa bez certyfikatów

Inspektorzy weterynarii ujawnili w Pradze nielegalny zakład mięsny, w którym przechowywano 1,2 tony wołowiny bez żadnych dokumentów - donoszą czeskie media.

Aktualizacja: 28.02.2019 21:31 Publikacja: 28.02.2019 21:21

Czechy

Czechy

Foto: Bloomberg

ala

Inspektorzy Państwowej Administracji Weterynaryjnej w Czechach, razem z policją i celnikami, wykryli w czwartek (28 lutego) nielegalny zakład mięsny Praga Bohdalci. Kontrola wykazała, że w ubojni przetrzymywano niemal 1200 kg wołowiny bez wymaganych papierów i certyfikatów.

Czytaj także: Polsko-czesko-słowacki pojedynek na kontrole mięsa 

Pozostało jeszcze 86% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Przemysł spożywczy
Drożyzna i chęć ratowania żywności pcha nas po zakupy z przeceny. „To już nie wstyd”
Przemysł spożywczy
Chiny oszczędzają głównych producentów koniaku w UE. Zwolnią ich z ceł
Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Przemysł spożywczy
Rośnie apetyt na małą czarną. Ile wart jest rynek kawy w Polsce?
Przemysł spożywczy
Kryzys żywnościowy ogarnia Rosję. Załamanie produkcji, bankructwa przetwórni