W Czechach wykryto nielegalny zakład mięsny. Tony mięsa bez certyfikatów

Inspektorzy weterynarii ujawnili w Pradze nielegalny zakład mięsny, w którym przechowywano 1,2 tony wołowiny bez żadnych dokumentów - donoszą czeskie media.

Aktualizacja: 28.02.2019 21:31 Publikacja: 28.02.2019 21:21

Czechy

Czechy

Foto: Bloomberg

ala

Inspektorzy Państwowej Administracji Weterynaryjnej w Czechach, razem z policją i celnikami, wykryli w czwartek (28 lutego) nielegalny zakład mięsny Praga Bohdalci. Kontrola wykazała, że w ubojni przetrzymywano niemal 1200 kg wołowiny bez wymaganych papierów i certyfikatów.

Czytaj także: Polsko-czesko-słowacki pojedynek na kontrole mięsa 

Pozostało jeszcze 86% artykułu

Tylko 99 zł za rok.
Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Przemysł spożywczy
Viktor Orbán zaskoczył polski rząd. Producenci mięsa wściekli, ale embargo trwa
Przemysł spożywczy
Węgry zakazały importu polskiej wołowiny i wieprzowiny. To odwet
Przemysł spożywczy
Zmarł jeden z twórców imperium lodziarskiego Koral
Przemysł spożywczy
Polskie Jeżyki i Grześki łączą siły z niemieckimi zającami
Przemysł spożywczy
Słynny producent alkoholi luksusowych zwolni ponad tysiąc pracowników