Reklama

Groźne bakterie w serze Gouda i Rycki Edam - Inspekcja Sanitarna ostrzega

Główny Inspektor Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne w związku z wycofaniem z obrotu partii sera żółtego Gouda i sera żółtego Rycki Edam wyprodukowanych przez przez Spółdzielnię Mleczarską RYKI. W serach wykryto bakterie powodujące listeriozę.

Aktualizacja: 14.09.2019 13:16 Publikacja: 14.09.2019 12:22

Groźne bakterie w serze Gouda i Rycki Edam - Inspekcja Sanitarna ostrzega

Foto: GIS

Chodzi o partię nr 180359 sera żółtego Gouda marki Ryki w plastrach w opakowaniach 135 g z datą minimalnej trwałości: 18.10.2019 oraz o partię nr 060658 sera żółtego Rycki Edam marki Ryki w plastrach w opakowaniach 135 g z datą minimalnej trwałości 23.10.2019. Producentem sera jest Spółdzielnia Mleczarska Ryki, ul. Żytnia 3, 08-500 Ryki (weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 06161601 WE).

Czytaj także: Inspekcja Sanitarna ostrzega: groźne bakterie w serze Gouda

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Cudzoziemcy
Nielegalni migraci z Afganistanu dostaną od państwa zadośćuczynienie
Prawo karne
Trzej lekarze usłyszeli wyrok w głośnej sprawie śmierci Izabeli z Pszczyny
Sądy i trybunały
Manowska: zawiadomiłam prokuraturę, nie można dopisywać niczego do uchwały
Biznes
Dostępność cyfrowa - nowe przepisy o e-handlu zmienią internetowy biznes
Materiał Promocyjny
Sprzedaż motocykli mocno się rozpędza
Ubezpieczenia i odszkodowania
mObywatel z długo oczekiwaną funkcją dla kierowców
Reklama
Reklama