Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 17.06.2020 06:27 Publikacja: 16.06.2020 21:00
Foto: Adobe Stock
– Wstrząs w kwietniu i maju był spory, wskaźnik zamówień zagranicznych w sektorze produkcji żywności spadł do najniższego poziomu od początku poprzedniej dekady – mówi Ignacy Morawski, szef firmy analitycznej SpotData, która zbadała, jak sobie radzili eksporterzy żywności w czasie pandemii. Z badań wynika, że załamanie zamówień było głębsze niż podczas kryzysu w 2009 i 2012 r. Złożyły się na to dwa czynniki – zamknięcie konsumentów w domach oraz zamknięcie gastronomii oraz hoteli w całej Europie.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Prezydent Stanów Zjednoczonych zagroził kolejnymi retorsjami pogrążonym w deflacji Chinom. Ameryka może przestać...
We wtorek, 14 października, mija termin zawieszenia wyroku Sądu Apelacyjnego USA, zgodnie z którym Donald Trump...
Najmłodsi konsumenci coraz częściej traktują wyjście do sklepu jako rozrywkę i spotkanie towarzyskie, a nie zaku...
Chiny dziesięciokrotnie zwiększyły eksport do Rosji komponentów do dronów bojowych, którymi agresor atakuje Ukra...
We wtorek zaczęły obowiązywać nowe opłaty portowe wprowadzone przez Stany Zjednoczone i Chiny, a także amerykańs...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas