Reklama

Decyzja czołowej restauracji o odejściu od mięsa będzie „zbyt szokująca"?

Jedna z czołowych restauracji świata ogłosiła, że rezygnuje z mięsa. Choć decyzja jest chwalona, to konkurenci podpowiadają, że może to być początek końca lokalu.

Aktualizacja: 07.05.2021 14:06 Publikacja: 07.05.2021 13:13

Decyzja czołowej restauracji o odejściu od mięsa będzie „zbyt szokująca"?

Foto: Bloomberg

Zaliczana do światowej czołówki restauracja Eleven Madison Park w Nowym Jorku ogłosiła w tym tygodniu, że po ponownym otwarciu przejdzie na całkowicie bezmięsne menu. Informację o tej decyzji podał jej właściciel Daniel Humm w osobistym wpisie na stronie lokalu. Ruch Humma jest zgodny z narastającym trendem popularności wegetariańskiej i wegańskiej kuchni – w wielu miastach świata bezmięsne lokale wyrastają niczym grzyby po deszczu, a roślinne alternatywy dla mięsa coraz energiczniej rozpychają się na sklepowych półkach.

Pozostało jeszcze 83% artykułu

RP.PL i The New York Times

Kup roczną subskrypcję w promocji - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL — rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Biznes
Jak producent okien dachowych wpisał się w polską gospodarkę
Biznes
Zaproszenie AfD było błędem. Związek Przedsiębiorców Rodzinnych koryguje stanowisko
Biznes
Polacy doceniają UE, Czechy w projekcie Gigafabryki AI i wyższy CIT dla banków
Materiał Promocyjny
Startupy poszukiwane — dołącz do Platform startowych w Polsce Wschodniej i zyskaj nowe możliwości!
Biznes
Dziennikarka „Rzeczpospolitej” i „Parkietu” wyróżniona nagrodą „ESG Angels”
Materiał Promocyjny
Nowa era budownictwa: roboty w służbie ludzi i środowiska
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama