Polaków już stać, by nie gotować w domach

Niemal co piąta złotówka wydawana nad Wisłą na usługi gastronomiczne i hotelarskie przypada na katering. Korzystają z niego chętnie nie tylko firmy, ale także klienci indywidualni.

Publikacja: 17.04.2016 21:00

Polaków już stać, by nie gotować w domach

Foto: 123RF

5,2 mld zł sięgnie w tym roku wartość rynku kateringu w Polsce – prognozuje firma badawcza PMR. Będzie o ponad 6 proc. wyższa niż w 2015 roku.

Już niemal co piąta złotówka wydawana przez nas na usługi HoReCa – hotele, restauracje, katering – przypada na posiłki dostarczane pod wskazany adres.

Pozostało 93% artykułu

Teraz 4 zł za tydzień dostępu do rp.pl!

Kontynuuj czytanie tego artykułu w ramach subskrypcji rp.pl

Na bieżąco o tym, co ważne w kraju i na świecie. Rzetelne informacje, różne perspektywy, komentarze i opinie. Artykuły z Rzeczpospolitej i wydania magazynowego Plus Minus.

Biznes
Diesel, benzyna, hybryda? Te samochody Polacy kupują najczęściej
Materiał Promocyjny
Wykup samochodu z leasingu – co warto wiedzieć?
Biznes
Konsument jeszcze nie czuje swej siły w ESG
Materiał partnera
Rośnie rola narzędzi informatycznych w audycie
Materiał partnera
Rynek audytorski obecnie charakteryzuje się znaczącym wzrostem
Materiał Promocyjny
Jak kupić oszczędnościowe obligacje skarbowe? Sposobów jest kilka
Materiał partnera
Ceny za audyt będą rosły