Boże Narodzenie na mieście

Święta? Oczywiście w domu! Tak brzmi zazwyczaj odpowiedź. Tymczasem coraz częściej zdarza nam się zerwać z tradycją i wyjść na świąteczny obiad do restauracji, szczególnie w drugi dzień świąt.

Publikacja: 20.12.2007 13:53

Red

– Ludzie są już wtedy przejedzeni i zmęczeni świętami. Przychodzą, żeby się oderwać od sprzątania, zmywania – mówi Waldemar Czyż, menedżer restauracji Folk Gospoda. – Dlatego w tym dniu proponujemy przede wszystkim lekkie wersje tradycyjnych polskich dań.

The Olive Restaurant (ul. Prusa 2, tel. 022 450 67 06) zaprasza 24 grudnia – bufet kolacyjny w cenie 139 zł od osoby. Pierwszy i drugi dzień świąt możemy zaś uczcić tu bożonarodzeniowym brunchem, serwowanym w godz. 12.30 – 17 (155 zł od osoby).

Akashia (ul. Jana Pawła II 61, tel. 022 636 67 67) ma propozycję dla tych, którym marzy się wprowadzenie odrobiny egzotyki do świątecznej tradycji. Wigilijne ryby w koreańsko-japońskim wydaniu: zestawy sushi, owoce morza, tofu. W Wigilię restauracja czynna jest w godz. 12 – 16, w drugi dzień świąt w godz. 13 – 22.

Folk Gospoda (ul. Waliców 13, tel. 022 890 16 05) zaprasza 26 grudnia na lekki, świąteczny obiad. Restauracja będzie czynna w godz. 13 – 24, a w karcie m.in. polędwiczka wieprzowa z sosem miodowo-musztardowym, marynowana w trójniaku i ziołach (28 zł), pieczony pstrąg faszerowany warzywami i ziołami (22 zł).Restauracja Dom Polski (ul. Francuska 11, tel. 022 616 24 32) czynna jest 25 i 26 grudnia w godz. od godz. 12 do ostatniego gościa. W menu zestawy świąteczne, np. zupa rybna po staropolsku, wiejska kaczka z pieca w sosie owocowym, a na deser sękacz w sosie miodowo-piernikowym i łamańce z makiem (140 zł za osobę).

W Babalu (ul. Kłopotowskiego 33, tel. 022 424 66 66) płacimy 29 zł i jemy, ile chcemy, również w święta. W Wigilię restauracja będzie czynna w godz. 12 – 16, w drugi dzień świąt w godz. 12 – 23. Dania kuchni polskiej, włoskiej, hiszpańskiej lub dania z woka.

Banja Luka (ul. Puławska 101, tel. 022 854 07 82) w drugi dzień świąt będzie czynna w godz. 12 – 24. Restauracja pozostaje wierna tradycji, polecając: śledzie w trzech smakach – z cebulką, w pomidorach i w śmietanie (16 zł), pstrąga smażonego z sosem cytrynowym (24 zł), filet z karpia po bałkańsku (24 zł).

– Ludzie są już wtedy przejedzeni i zmęczeni świętami. Przychodzą, żeby się oderwać od sprzątania, zmywania – mówi Waldemar Czyż, menedżer restauracji Folk Gospoda. – Dlatego w tym dniu proponujemy przede wszystkim lekkie wersje tradycyjnych polskich dań.

The Olive Restaurant (ul. Prusa 2, tel. 022 450 67 06) zaprasza 24 grudnia – bufet kolacyjny w cenie 139 zł od osoby. Pierwszy i drugi dzień świąt możemy zaś uczcić tu bożonarodzeniowym brunchem, serwowanym w godz. 12.30 – 17 (155 zł od osoby).

Wydarzenia
Bezczeszczono zwłoki w lasach katyńskich
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Materiał Promocyjny
GoWork.pl - praca to nie wszystko, co ma nam do zaoferowania!
Wydarzenia
100 sztafet w Biegu po Nowe Życie ponownie dla donacji i transplantacji! 25. edycja pod patronatem honorowym Ministra Zdrowia Izabeli Leszczyny.
Wydarzenia
Marzyłem, aby nie przegrać
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Materiał Promocyjny
4 letnie festiwale dla fanów elektro i rapu - musisz tam być!