Okazuje się, że dla niektórych pasażerów sam fakt, że podczas rejsu zostaną przetransportowani, zgodnie z wykupioną trasą przelotu, to zbyt mało.
Czytaj więcej
Na kanaryjskim lotnisku Tenerife South aresztowano 14. pracowników. Wobec 20. kolejnych trwa doch...
Za mało chrupiącego krakersa
Pasażer linii Air New Zealand, Jerry Scott, opublikował zdjęcie sera i krakersów podanych mu podczas lotu. Scott stwierdził, że duże plastry sera i krakersy normalnej wielkości są „nie w porządku”. „Drogie linie Air New Zealand, piszę to ze względu na interes narodowy. NAPRAWDĘ lubię ser, a smakuje najlepiej z chrupiącym krakersem. Uważam jednak, że w waszych posiłkach sera jest wystarczająco dużo, aby podać nie dwa, ale co najmniej cztery krakersy! Być może zawiniło również lodowate czerwone wino, które wypiłem podczas rejsu. Proszę o naprawienie tego okropnego niedopatrzenia”Jerry ScottKulinarne piekłoPasażer Virgin Atlantic, Oliver Beale, napisał sześciostronicowy list do założyciela Virgin Group, Sir Richarda Bransona, o swojej „kulinarnej podróży do piekła” podczas lotu z lotniska w Bombaju na lotnisko Londyn Heathrow .
„Szanowny Panie Branson
Uwielbiam markę Virgin. Naprawdę. Dlatego nadal z niej korzystam, pomimo niefortunnych incydentów, które miały miejsce w ciągu ostatnich kilku lat. Ostatni przebrał miarkę. Doskonale wiem, ze Ty sam nigdy nie podałbyś na pokładzie samolotu deseru z pomidorem, prawda? Rodzice wychowywali mnie surowo, ale starannie i gdyby wiedzieli, że zacząłem deser przed daniem głównym, wygląd biszkoptu byłby moim najmniejszym zmartwieniem. Bo kiedy zdjąłem folię z dania głównego i zobaczyłem kleks kremu. Ale to nie był krem, tylko musztarda, Richard. MUSZTARDA. Więcej musztardy, niż ktokolwiek mógłby spożyć w ciągu miesiąca. Po lewej stronie miałem kawałek brokułów i papryki w brązowym, klejącym oleju, a po prawej szef kuchni położył puree ziemniaczane. Tłuczek do ziemniaków najwyraźniej się zepsuł, więc uznano, że najlepiej będzie przepuścić ziemniaki przez przewód pokarmowy ptaka i zmieszać go z odrobiną musztardy.