Mistrzowsko gotujący chłopcy

Trzech braci żyjących zgodnie po sąsiedzku, stołujących się wspólnie u mamy. To nie bajka tylko część opowieści o twórcach jednej z najlepszych restauracji świata - El Celler de Can Roca.

Aktualizacja: 07.09.2015 07:21 Publikacja: 07.09.2015 07:05

„El Celler de Can Roca - za kulisami najlepszej restauracji świata”

„El Celler de Can Roca - za kulisami najlepszej restauracji świata”

Foto: Kuchnia+

W 2013 roku restauracja El Celler de Can Roca zajęła pierwsze miejsce w prestiżowym rankingu magazynu „Restaurant". Lokal prowadzony przez trzech braci Roca jest ich kolejnym sukcesem po „elBulli". Ulokowana w katalońskiej Gironie restauracja nie narzeka na brak gości. Cierpliwie czekają na możliwość rezerwacji stolika, choć trwa to zazwyczaj wiele miesięcy. Lokal może jednorazowo przyjąć 55 gości, których obsługuje 60-osobowy personel.

Na szczęśliwych uczestników tej wyjątkowej uczty czeka zestaw 12 dań i 12 win. I nawet jadalny odlew nosa jednego z braci, który jak mówi – w ten sposób pokazuje, że zapachy można zjeść.

Tylko 9 zł z Płatnościami powtarzalnymi

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Telewizja
„The Last of Us” bije rekord w Ameryce, a zagrożenie rośnie
Materiał Promocyjny
VI Krajowe Dni Pola Bratoszewice 2025
Telewizja
„Duduś”, który skomponowała muzykę „Stawki większej niż życie” i „Czterdziestolatka”
Telewizja
Agata Kulesza w akcji: TVP VOD na podium za Netflixem, Teatr TV podwoił oglądalność
Telewizja
Teatr TV i XIII księga „Pana Tadeusza" napisana przez Fredrę
Materiał Promocyjny
Cyberprzestępczy biznes coraz bardziej profesjonalny. Jak ochronić firmę
Telewizja
Teatr TV odbił się od dna. Powoli odzyskuje widownię i artystów
Materiał Promocyjny
Pogodny dzień. Wiatr we włosach. Dookoła woda po horyzont