Aktualizacja: 10.12.2019 19:13 Publikacja: 10.12.2019 18:36
Foto: Instagram
Na pomysł stworzenia takiego lokalu wpadł Tony Fernandes, dyrektor generalny linii lotniczej AirAsia. Dania serwowane w lokalu nazwie Santan and T&CO są oparte na menu pokładowym i nawiązują do lokalnej, malezyjskiej kuchni.
Restauracja typu fast food mieści się w popularnym centrum handlowym i serwuje dokładnie takie dania jakie pojawiają się na pokładach AirAsia, czyli klasykę malezyjskiej kuchni, m.in. "Pak Nasser's nasi lemak" czyli ryż kokosowy z dodatkiem potrawki z kurczaka w sosie chilli. Nasi lemak to narodowa potrawa Malajczyków.
Budapeszt zatrzymał dziś import wołowiny z Polski – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. To retorsje za wtrzymanie...
Jan Koral, jeden z trzech braci, założycieli rodzinnego przedsiębiorstwa, zmarł w wieku 81 lat. Firma Koral to j...
Łączą się dwie rodzinne firmy produkujące słodycze – polski Colian i niemiecki Gubor Schokoladen. Szczegółów fin...
Należący do koncernu LVMH gigant alkoholowy Moët Hennessy zamierza zwolnić około 1200 pracowników w związku ze s...
Propozycja nowelizacji zasad handlu alkoholem rozczarowała wszystkich graczy na tym rynku. Ministerstwo Zdrowia...
W debacie o rynku pracy nie można zapominać o człowieku. Ideałem dla większości pozostaje umowa o pracę, ale technologie i potrzeba elastyczności oferują nowe rozwiązania.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas