Reklama
Rozwiń

Japończycy oszaleli na punkcie ryżowej bułki do burgera w McDonald's

McDonald's wprowadził do menu w Japonii bułki do hamburgerów zrobione z ryżu. I Japończycy dosłownie oszaleli na ich punkcie - pisze CNN.

Aktualizacja: 30.01.2020 07:22 Publikacja: 30.01.2020 06:59

Japończycy oszaleli na punkcie ryżowej bułki do burgera w McDonald's

Foto: Bloomberg

ula

Bułka ryżowa - "gohan", to według amerykańskiej sieci fast-food "nowy smak, który powstał dzięki zamianie zwykłej bułki na bułkę z ryżu, przy zachowaniu dodatków i przypraw tradycyjnego burgera".

Nowe ryżowe bułki w McDonald's powstają z japońskiego ryżu i są serwowane z dodatkiem specjalnego sosu mięsnego, który pozwoli klientom na "delektowanie się smakiem tradycyjnego hamburgera w połączeniu z niezwykłym smakiem, powstałym z nieoczekiwanego połączenia składników".

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Przemysł spożywczy
Drożyzna i chęć ratowania żywności pcha nas po zakupy z przeceny. „To już nie wstyd”
Materiał Promocyjny
25 lat działań na rzecz zrównoważonego rozwoju
Przemysł spożywczy
Chiny oszczędzają głównych producentów koniaku w UE. Zwolnią ich z ceł
Przemysł spożywczy
GIS wycofał piwo znanego polskiego producenta. Butelki mogą wybuchnąć
Przemysł spożywczy
Rośnie apetyt na małą czarną. Ile wart jest rynek kawy w Polsce?
Przemysł spożywczy
Kryzys żywnościowy ogarnia Rosję. Załamanie produkcji, bankructwa przetwórni