Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 19.06.2025 06:50 Publikacja: 16.02.2023 13:49
Foto: Adobe Stock
Nowe przepisy UE pozwalają od niedawna na stosowanie mąki ze świerszczy lub innych owadów (np. szarańczy) jako dodatku do produkcji chleba czy ciast. Unia ogólnie poszerzyła zakres gatunków owadów, które mogą być stosowane przy produkcji żywności w jej obrębie, producenci jednak muszą o tym informować konsumentów.
Kwestia jadalnych owadów rozpala emocje, czego dowodem są emocje, które udało się wywołać niemieckiemu producentowi czekolady – firmie Ritter Sport. Firma na swoim Instagramie poinformowała, że proponuje „proteinową edycję” czekolady o nazwie „Ganze Grille”
To nie „wroga propaganda”, tylko oficjalne dane Moskwy: w Rosji rozpędza się kryzys żywnościowy. Załamała się pr...
Wśród najmłodszych dorosłych, czyli osób w wieku 18-25 lat, jedynie mniej niż co piąty wcale nie pije alkoholu....
Unilever zagwarantował załodze działu lodów (34 marki, m.in. Algida, Magnum, Wall's) w Europie i Wielkiej Brytan...
Lubiana przez klientów Starbucksa tradycja podawania przy ladzie własnego imienia, które zostaje następnie zapis...
Polski bank z wyróżnieniem w kategorii Metaverse. Międzynarodowe jury doceniło innowacyjną kampanię Pekao dla młodych klientów.
Po tygodniu eskalacji sporu i intensywnych negocjacji Węgry wycofały się z embarga. Dekret wszedł w życie w nied...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas