Reklama
Rozwiń
Reklama

Ceny masła Boga biją rekordy

Długa susza oraz fala upałów w trakcie poprzedniego lata, a także ulewne deszcze ostatniej zimy spowodowały, że ceny awokado biją rekordy.

Publikacja: 21.08.2017 19:20

Ceny masła Boga biją rekordy

Foto: Bloomberg

Plantatorzy w znanej z awokado Kalifornii zwracają uwagę, że dostawy owocu nazywanego „masłem Boga" są w tym roku kiepskie. Oznacza to droższe guacamole czy tosty z awokado.

- Straciliśmy owoce, które mogłyby być tegorocznym plonem – podkreśla w Los Angeles Times Jan DeLyser, wiceprezes ds. marketingu w California Avocado Commission, grupy handlowej plantatorów awokado.

RP.PL i The New York Times w pakiecie!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskasz dodatkowo pełny dostęp do The New York Times na 12 miesięcy.

W pakiecie otrzymasz dostęp do NYT: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

Reklama
Przemysł spożywczy
Nutella w tarapatach. Najgorsze zbiory orzechów laskowych od dekad
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Przemysł spożywczy
Unilever zabronił szefowi Ben & Jerry’s produkcji propalestyńskich lodów. On i tak je zrobi
Przemysł spożywczy
Henryk Kania dostanie list żelazny, jeśli wpłaci 8 mln zł poręczenia
Materiał Promocyjny
Osiedle Zdrój – zielona inwestycja w sercu Milanówka i… Polski
Przemysł spożywczy
„Koniec głaskania się po głowach w branży roślinnej”. Rewolucji nie ma, ale branża rośnie
Reklama
Reklama