Warszawska Hala Koszyki ciągle gra w zielone

Stołeczny food hall aktualizuje ekologiczny certyfikat BREEAM do poziomu Excellent.

Publikacja: 23.01.2022 18:45

Warszawska Hala Koszyki ciągle gra w zielone

Foto: Mat. prasowe

aig

Do tej pory Hala Koszyki mogła się legitymować certyfikatem BREEAM In-Use na poziomie Very Good. - Nowa ocena Excellent to efekt wdrożenia wielu zmian, głównie w zakresie zarządzania, dzięki którym budynek stał się jeszcze bardziej zrównoważony i ekologiczny – tłumaczą przedstawiciele firmy Globalworth Poland, która jest właścicielem i zarządcą Hali Koszyki.

Hala Koszyki powstała ponad 100 lat temu przy ulicy Koszykowej w Warszawie na terenie ówczesnego folwarku Koszyki. Zaprojektowana w secesyjnym stylu przez architekta Juliusza Dzierżanowskiego, na mapę miasta jako punkt towarzyski i kulinarny,wróciła dopiero jesienią 2016 roku. Można tam zjeść w kilkunastu restauracjach i barach, można kupić produkty spożywcze do domu. Kompleks oferuje 16 tys. mkw. powierzchni biurowej i 6,5 tys. mkw. powierzchni handlowej.

Czytaj więcej, wiedz więcej!
Rok dostępu za 99 zł.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję?
- możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Nieruchomości
Firmy bardzo lubią coworki
Nieruchomości
Tytus Brzozowski w Fabryce Norblina. Mural na 22-metrowej ścianie
Nieruchomości komercyjne
Zielone światło dla Fabryki Norblina w Warszawie
Nieruchomości
Biura po nowemu. Kluczem jest elastyczność
Materiał Promocyjny
Tech trendy to zmiana rynku pracy
Nieruchomości
Biuro na dworcu, biuro w hotelu
Materiał Partnera
Polska ma ogromny potencjał jeśli chodzi o samochody elektryczne