Reklama

Smaki i aromaty Indii

Indie to kraj smaków i aromatów wkrótce w kinach pojawi się doskonale o tym opowiadający film „Smak curry". Z tej okazji prezentujemy kolejny przepis. Tym razem na Mango Lassi

Publikacja: 07.02.2014 13:09

HINDUSKIE MANGO LASSI

HINDUSKIE MANGO LASSI

Foto: materiały prasowe

HINDUSKIE MANGO LASSI

Reklama
Reklama

Składniki:

kilka sztuk mango lub pulpa z mango (do kupienia w sklepach z orientalną żywnością)

jogurt

szczypta świeżo zmielonego kardamonu

Reklama
Reklama

łyżeczka wody różanej

Mango obieramy, kroimy na małe kawałki mieszamy w proporcjach 1 do 3 z jogurtem (analogicznie postępujemy, jeżeli korzystamy z pulpy).

Dodajemy łyżeczkę wody różanej, blenderujemy.

Posypujemy kardamonem.

Latem polecamy z kostkami lodu.

Przepis i zdjęcie autorstwa Aleksandry Gryciuk, pochodzą z bloga Głodzik.pl

Reklama
Reklama

Link do przepisu - www.glodzik.pl

„Smak curry" w kinach od 14 lutego.

Kultura
Sztuka 2025: Jak powstają hity?
Kultura
Kultura 2025. Wietrzenie ministerialnych i dyrektorskich gabinetów
Kultura
Liberum veto w KPO: jedni nie mają nic, inni dostali 1,4 mln zł za 7 wniosków
Kultura
Pierwsza artystka z niepełnosprawnością intelektualną z Nagrodą Turnera
Kultura
Karnawał wielokulturowości, który zapoczątkował odwilż w Polsce i na świecie
Materiał Promocyjny
Lojalność, która naprawdę się opłaca. Skorzystaj z Circle K extra
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama