Reklama

Smaki i aromaty Indii

Indie to kraj smaków i aromatów wkrótce w kinach pojawi się doskonale o tym opowiadający film „Smak curry". Z tej okazji prezentujemy kolejny przepis. Tym razem na Mango Lassi

Publikacja: 07.02.2014 13:09

HINDUSKIE MANGO LASSI

HINDUSKIE MANGO LASSI

Foto: materiały prasowe

HINDUSKIE MANGO LASSI

Reklama
Reklama

Składniki:

kilka sztuk mango lub pulpa z mango (do kupienia w sklepach z orientalną żywnością)

jogurt

szczypta świeżo zmielonego kardamonu

Reklama
Reklama

łyżeczka wody różanej

Mango obieramy, kroimy na małe kawałki mieszamy w proporcjach 1 do 3 z jogurtem (analogicznie postępujemy, jeżeli korzystamy z pulpy).

Dodajemy łyżeczkę wody różanej, blenderujemy.

Posypujemy kardamonem.

Latem polecamy z kostkami lodu.

Przepis i zdjęcie autorstwa Aleksandry Gryciuk, pochodzą z bloga Głodzik.pl

Reklama
Reklama

Link do przepisu - www.glodzik.pl

„Smak curry" w kinach od 14 lutego.

HINDUSKIE MANGO LASSI

Składniki:

Pozostało jeszcze 95% artykułu
Reklama
Kultura
Bill Viola w Toruniu: wystawa, która porusza duszę
Kultura
Lech Majewski: Mamy fantastyczny czas dla plakatu. Nie boimy się AI
Kultura
Hockney, Cézanne, Niki de Saint Phalle i Cartier. Wakacyjne wystawy w Europie
Kultura
Polka wygrała Międzynarodowe Biennale Plakatu w Warszawie. Plakat ma być skuteczny
Kultura
Kendrick Lamar i 50 Cent na PGE Narodowym. Czy przeniosą rapową wojnę do Polski?
Reklama
Reklama