Smaki i aromaty Indii

Indie to kraj smaków i aromatów wkrótce w kinach pojawi się doskonale o tym opowiadający film „Smak curry". Z tej okazji prezentujemy kolejny przepis. Tym razem na Mango Lassi

Publikacja: 07.02.2014 13:09

HINDUSKIE MANGO LASSI

HINDUSKIE MANGO LASSI

Foto: materiały prasowe

HINDUSKIE MANGO LASSI

Składniki:

kilka sztuk mango lub pulpa z mango (do kupienia w sklepach z orientalną żywnością)

jogurt

szczypta świeżo zmielonego kardamonu

łyżeczka wody różanej

Mango obieramy, kroimy na małe kawałki mieszamy w proporcjach 1 do 3 z jogurtem (analogicznie postępujemy, jeżeli korzystamy z pulpy).

Dodajemy łyżeczkę wody różanej, blenderujemy.

Posypujemy kardamonem.

Latem polecamy z kostkami lodu.

Przepis i zdjęcie autorstwa Aleksandry Gryciuk, pochodzą z bloga Głodzik.pl

Link do przepisu - www.glodzik.pl

„Smak curry" w kinach od 14 lutego.

HINDUSKIE MANGO LASSI

Składniki:

Pozostało 95% artykułu
Kultura
Przemo Łukasik i Łukasz Zagała odebrali w Warszawie Nagrodę Honorowa SARP 2024
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Kultura
Podcast „Komisja Kultury”: Muzeum otwarte - muzeum zamknięte, czyli trudne życie MSN
Kultura
Program kulturalny polskiej prezydencji w Radzie UE 2025
Kultura
Arcydzieła z muzeum w Kijowie po raz pierwszy w Polsce
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Kultura
Podcast „Komisja Kultury”: Seriale roku, rok seriali