HINDUSKIE MANGO LASSI
Składniki:
kilka sztuk mango lub pulpa z mango (do kupienia w sklepach z orientalną żywnością)
jogurt
szczypta świeżo zmielonego kardamonu
Aktualizacja: 07.02.2014 13:09 Publikacja: 07.02.2014 13:09
HINDUSKIE MANGO LASSI
Foto: materiały prasowe
HINDUSKIE MANGO LASSI
Składniki:
kilka sztuk mango lub pulpa z mango (do kupienia w sklepach z orientalną żywnością)
jogurt
szczypta świeżo zmielonego kardamonu
łyżeczka wody różanej
Mango obieramy, kroimy na małe kawałki mieszamy w proporcjach 1 do 3 z jogurtem (analogicznie postępujemy, jeżeli korzystamy z pulpy).
Dodajemy łyżeczkę wody różanej, blenderujemy.
Posypujemy kardamonem.
Latem polecamy z kostkami lodu.
Przepis i zdjęcie autorstwa Aleksandry Gryciuk, pochodzą z bloga Głodzik.pl
© Licencja na publikację
© ℗ Wszystkie prawa zastrzeżone
Źródło: materiały prasowe
HINDUSKIE MANGO LASSI
Składniki:
Wojciech Chmielarz, gwiazda polskich powieści kryminalnych, w podkaście „Rzecz o Książkach” opowiada o swoim naj...
Tomasz Pindel w roli przewodnika po świecie iberoamerykańskiej literatury, duchowości i historii. Tłumacz, liter...
To będzie wydarzenie, które zachwyca nie tylko rozmachem organizacyjnym, ale również głębokim zrozumieniem potrz...
Jak artyści, projektanci i architekci wykorzystują naukę, aby chronić wodę, życiodajny żywioł, którego nam coraz...
Na Wyspie Spichrzów, czyli najgorętszym turystycznie rejonie Gdańska, powstaje nowa inwestycja hotelowa
Przed nami niepowtarzalna Noc Muzeów 2025, którą świętować można w całej Polsce: w Warszawie, Krakowie, Poznaniu...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas