Smaki i aromaty Indii

Indie to kraj smaków i aromatów wkrótce w kinach pojawi się doskonale o tym opowiadający film „Smak curry". Z tej okazji prezentujemy kolejny przepis. Tym razem na Mango Lassi

Publikacja: 07.02.2014 13:09

HINDUSKIE MANGO LASSI

HINDUSKIE MANGO LASSI

Foto: materiały prasowe

HINDUSKIE MANGO LASSI

Składniki:

kilka sztuk mango lub pulpa z mango (do kupienia w sklepach z orientalną żywnością)

jogurt

szczypta świeżo zmielonego kardamonu

łyżeczka wody różanej

Mango obieramy, kroimy na małe kawałki mieszamy w proporcjach 1 do 3 z jogurtem (analogicznie postępujemy, jeżeli korzystamy z pulpy).

Dodajemy łyżeczkę wody różanej, blenderujemy.

Posypujemy kardamonem.

Latem polecamy z kostkami lodu.

Przepis i zdjęcie autorstwa Aleksandry Gryciuk, pochodzą z bloga Głodzik.pl

Link do przepisu - www.glodzik.pl

„Smak curry" w kinach od 14 lutego.

HINDUSKIE MANGO LASSI

Składniki:

Pozostało jeszcze 95% artykułu
Kultura
„Rytuał”, czyli tajemnica Karkonoszy. Rozmowa z Wojciechem Chmielarzem
Kultura
Meksyk, śmierć i literatura. Rozmowa z Tomaszem Pindlem
Kultura
Dzień Dziecka w Muzeum Gazowni Warszawskiej
Kultura
Kultura designu w dobie kryzysu klimatycznego
Materiał Promocyjny
Obiekt z apartamentami inwestycyjnymi dla tych, którzy szukają solidnych fundamentów
Kultura
Noc Muzeów 2025. W Krakowie już w piątek, w innych miastach tradycyjnie w sobotę