HINDUSKIE MANGO LASSI
Składniki:
kilka sztuk mango lub pulpa z mango (do kupienia w sklepach z orientalną żywnością)
jogurt
szczypta świeżo zmielonego kardamonu
Aktualizacja: 07.02.2014 13:09 Publikacja: 07.02.2014 13:09
HINDUSKIE MANGO LASSI
Foto: materiały prasowe
HINDUSKIE MANGO LASSI
Składniki:
kilka sztuk mango lub pulpa z mango (do kupienia w sklepach z orientalną żywnością)
jogurt
szczypta świeżo zmielonego kardamonu
łyżeczka wody różanej
Mango obieramy, kroimy na małe kawałki mieszamy w proporcjach 1 do 3 z jogurtem (analogicznie postępujemy, jeżeli korzystamy z pulpy).
Dodajemy łyżeczkę wody różanej, blenderujemy.
Posypujemy kardamonem.
Latem polecamy z kostkami lodu.
Przepis i zdjęcie autorstwa Aleksandry Gryciuk, pochodzą z bloga Głodzik.pl
© Licencja na publikację
© ℗ Wszystkie prawa zastrzeżone
Źródło: materiały prasowe
Rok 2025 był czasem poszukiwania ciekawych narracji i bohaterów, przyciągających do muzeów i galerii publiczność...
Tak wielu zmian personalnych w instytucjach kultury nie było od lat. Miały wreszcie zacząć obowiązywać jasne, ko...
Do „Rzeczpospolitej” zgłasza się coraz więcej artystów, uskarżających się na konkurs Krajowego Planu Odbudowy w...
Po raz pierwszy zwyciężczynią najbardziej prestiżowej brytyjskiej nagrody w sztuce współczesnej została artystka...
„Lato, które zmieniło wszystko. Festiwal 1955” to wielowarstwowa wystawa w Muzeum Warszawy, ucząca krytycznego s...
W świecie, w którym coraz częściej liczy się wygoda, szybkość i realne korzyści z codziennych wyborów, programy lojalnościowe zyskują na znaczeniu.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas