Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 08.10.2015 20:26 Publikacja: 08.10.2015 20:26
Foto: rp.pl/Justyna Adamczyk
W swojej restauracji l'Atelier, w centrum Arles, od dziewięciu lat błyszczy talentem i kolekcjonuje laury. A ma ich niemało: począwszy od dwóch gwiazdek „Czerwonego Przewodnika „Michelin" poprzez pięć czapek od „Żółtego Przewodnika" aż po tytuł Szefa Roku Gault & Millau Francja.
To rodowity Gaskończyk, niczym Dumasowski d'Artagnan, charakterny, ambitny i pełen fantazji. Wyznacznikiem swojej kuchni uczynił warzywa. Z tych zwyczajowych bohaterów drugiego planu robi na swoich talerzach prawdziwe gwiazdy. Na nich buduje emocję smaku, pozwalającą na powrót do wzorów z dzieciństwa zakodowanych na podniebieniu.
Panoramiczna wystawa stu lat sztuki rumuńskiej w MCK w Krakowie jest pierwszym w Polsce tak obszernym pokazem ki...
Ewa Dałkowska, jedna z najwybitniejszych aktorek swojego pokolenia, odeszła po ciężkiej chorobie w wieku 78 lat.
Wojciech Chmielarz, gwiazda polskich powieści kryminalnych, w podkaście „Rzecz o Książkach” opowiada o swoim naj...
Lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja – to trzy główne czynniki, które należy brać pod uwagę decydując się na inwestycję w mieszkanie – czy to z myślą o przechowaniu lub wzroście wartości, czy zwrocie z najmu.
Tomasz Pindel w roli przewodnika po świecie iberoamerykańskiej literatury, duchowości i historii. Tłumacz, liter...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas