Ryba w toksycznym sosie

Dla miłośników ryb wierzących w ich zbawienne działanie dla organizmu – twórcy dokumentu „Ryba czy tylko filet?” – nie mają dobrych wiadomości.

Aktualizacja: 14.02.2017 09:27 Publikacja: 14.02.2017 07:00

Ryba w toksycznym sosie

Foto: 123RF, fot. Krisikorn Tanrattanakunl

Autor filmu, Nicolas Daniel, spędził kilka miesięcy na badaniu przemysłu rybnego od zaplecza - od Norwegii po Wietnam, przez Szwecję i Danię.

Norweski łosoś uważany jest za przysmak i niewątpliwie przynosi pokaźne zyski hodowcom, będąc cennym towarem eksportowym.

Pozostało 90% artykułu
„Rzeczpospolita” najbardziej opiniotwórczym medium października!
Rzetelne informacje, pogłębione analizy, komentarze i opinie. Treści, które inspirują do myślenia. Oglądaj, czytaj, słuchaj.

Czytaj za 9 zł miesięcznie!
Film
„28 lat później”. Powrót do pogrążonej w morderczej pandemii Wielkiej Brytanii
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Film
Rekomendacje filmowe: Wchodzenie w życie nigdy nie jest łatwe
Film
Kryzys w polskiej kinematografii. Filmowcy spotkają się z ministrą kultury
Film
Najbardziej oczekiwany serial „Sto lat samotności” doczekał się premiery
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Film
„Emilia Perez” z największą liczbą nominacji do Złotego Globu