Od środy we Włoszech na każdym opakowaniu produktów nabiałowych musi znajdować się informacja o kraju pochodzenia mleka i jego derywatów. Zadowoleni są rol...
Do 9 maja br. przetwórcy z sektora rolno-spożywczego mogą składać wnioski o przyznanie pomocy finansowej na inwestycje związane z produkcją i handlem żywno...
Dzieci uczestniczące w programie "Owoce i warzywa w szkole" jedzą o 18 proc. więcej owoców, ale to nadal mniej, niż zalecają eksperci - podała Agencja Rynk...
W ubiegłym roku kura nioska zniosła średnio 219 jaj - podał w piątek Główny Urząd Statystyczny. Z danych Urzędu wynika, że spożycie jaj w Polsce spadło w l...
Starbucks zanotował w ostatnim roku ostry spadek zysków w Wielkiej Brytanii. O fatalne wyniki popularna sieć kawiarni obwinia spowolnienie brytyjskiej gosp...
W naszym kraju rocznie marnujemy ok. 9 mln ton żywności, co stawia nas na 5. miejscu w UE - podkreśla Greenpeace Polska. Organizacja apeluje do polityków,...
Restauracja w Północnej Karolinie zaryzykowała zakaz dla dzieci poniżej piątego roku życia po skargach klientów. Zadowoleni są nawet ci klienci, którzy maj...
Pizzerie nie powinny dowozić piwa wraz z dostarczaniem pizzy. Przedsiębiorcy tak postępującemu, może być cofnięta zgoda na sprzedaż alkoholu, także w resta...
Rynek gastronomiczny urośnie w tym roku o 5 proc., sięgając 28 mld zł. Klienci preferują pizzerie i fast foody, ale rośnie również moda na śniadania poza d...
Amerykańska firma produkująca żywność nakazała wycofanie ze sprzedaży na Florydzie wszystkich partii organicznej mieszkanki sałat po tym, gdy dwie osoby zn...
Najwięcej pracy mamy, kiedy reszta Polaków ma wolne – mówi Aleksandra Cichowska-Majchrzak, współwłaścicielka piekarni Grzybki, gość programu Marcina Piasec...
Rewolucja technologiczna objęła już również przemysł tytoniowy. Powstały papierosy, w których tytoń jest podgrzewany, a nie spalany. Efekt – powstaje tyle...